Rowerowe dyr-dymały
- cichykot
- Tamarukam
Re: Rowerowe dyr-dymały
Nie. Jak to na YT pewien polski producent rowerów powiedział: "Rowery mocno podrożeją w 2021, ale nie martwcie się bo i tak ich nie będzie." Zatem należy się spodziewać, że będzie gorzej niż w zeszłym roku.
Serio są firmy, które już w listopadzie nie przyjmowały zamówień na 2021, tylko na 2022. Producenci już w tej chwili podobno składają zamówienia na 2023. To co się pojawia, znika praktycznie od ręki.
Jak się prześledzi wzrost cen 2019-2021 to się robi człowiekowi słabo. W marcu 2019 kupiłem MTB, jakbym chciał ten model kupić teraz to musiałbym zapłacić o 1/3 więcej. Mimo, że osprzętowo jest tak może z 3-5% lepiej.
Jakbym nie kupił osprzętu do tego roweru ze zdjęć w październiku, to bym go wczoraj nie poskładał. A i tak na przykład były i są olbrzymie kłopoty z przewodami hydraulicznymi do hamulców. Ja miałem dwa przewody do tylnych, bo od przednich różnią się tylko długością. Kolega szukał, ale znalazł tylko przednie. Zaproponowałem, żeby kupił dwa i się wymieniliśmy. Tak wygląda obecnie rynek rowerowy.
von Boroszlo pisze: ↑28 lut 2021, 15:20 Strasznie ładnie ten pasek na oponie komponuje się z kolorem ramy.
Dzięki. Wiem, to nie był przypadek. Poza tym to nie jest pasek, a naturalna guma i cała opona wewnątrz jest w tym kolorze. Zatem czarny bieżnik jest bardziej paskiem. Takie dwukolorowe opony są bardzo modne od dwóch, może trzech sezonów.
Dzięki Robson. Mnie też, podjarany jestem bardzo.
To słabo. Ale żeby się upewnić to tylko dopytam czy o tej (nie)dostępności i cenach to piszesz ogólnie czy o bardziej specjalistycznym sprzęcie? Bo ja to raczej gotowca i to takiego zwyklaczka będę szukał na krawężniki plus ewentualnie jakieś ścieżki w lesie. Nie chciałbym wydać więcej niż 3 tysie.
Raczej niestety ogólnie. Jak Gośce poleciłem ten rower z Deca, to były tylko 4 sztuki w Polsce i wszystkie w rozmiarze S. Rower za 2 tysie.
Jakbym na jesieni zaczął szukać gotowca, to bym go pewnie nie kupił. Zatem wymyśliłem, że poskładam sobie rower.
Jakbym na jesieni zaczął szukać gotowca, to bym go pewnie nie kupił. Zatem wymyśliłem, że poskładam sobie rower.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Składak!
Ja większość moich rowerów.
Sliczny rower a zdjecie katalogowe.
A jesli chodzi o moj, to poxhwalilam sie na fb i dzisiaj nawet fryzjerka moja sie pytala gdzie kupilam taki ladny rower
a jeszcze nie jest zlozony
A jesli chodzi o moj, to poxhwalilam sie na fb i dzisiaj nawet fryzjerka moja sie pytala gdzie kupilam taki ladny rower
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czyli już nie musisz składać.
Dziękuję.
Weź odpal i swój rower, szkoda, żeby był tylko zakanapową podstawką pod kurz.