W poszukiwaniu Św. Grilla
- cichykot
- Tamarukam
Re: W poszukiwaniu Św. Grilla
no właśnie a ja chciałbym jedno szkło i do bokehu i na codzien.
bo jak zostawić Jupitera to 35 wtedy bo 40 bez sensu się z tego 35 to ja fajnego bokehu nie wyciagnę a znów 40 przybliżona ogniskowa.
z kolejne strony mogę na Kuźniara poczekać na słońce kupić i zdecydować czy zostawić czy odesłać i np pogonić Jupitera.
bo jak zostawić Jupitera to 35 wtedy bo 40 bez sensu się z tego 35 to ja fajnego bokehu nie wyciagnę a znów 40 przybliżona ogniskowa.
z kolejne strony mogę na Kuźniara poczekać na słońce kupić i zdecydować czy zostawić czy odesłać i np pogonić Jupitera.
- Owain
- Nasz Czelnik
Trochę się pogubiłem, ale czym prędzej kup oba i zrób test OKD. Zostawisz, co CI spasuje a Jupitera sprzedasz wupsowi. Jak tylko wydłubiesz przysłonę, weźmie na pewno.cichykot pisze: ↑08 mar 2021, 13:47 no właśnie a ja chciałbym jedno szkło i do bokehu i na codzien.

Sowy nie są tym, czym się wydają...
patowa sytuacja w obu pszypatkach, może czeba zrobić forumowe buże muzguf ? albo powołać komisję ? 

- Owain
- Nasz Czelnik
Lepiej metodą "kocha-lubi-szanuje" wyrywając listki przysłony.
- sorevell
Jakby miało myć ortodoksyjnie, to 2/80 od C645 i przejściówka do E z AF. Masz wtedy bokeh, ostro (chociaż to do sprawdzenia) i AF 

- Owain
- Nasz Czelnik
Myć ortodoksyjnie? Coś w tym stylu? 

- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
O, dobrze prawisz!sorevell pisze:Jakby miało myć ortodoksyjnie, to 2/80 od C645 i przejściówka do E z AF. Masz wtedy bokeh, ostro (chociaż to do sprawdzenia) i AF
A żeby było śmieszniej to szkua od C645 przez niefirmową przelotkie śmigają na A7m3 lepiej niż Minoltowskie przez firmową lala4.
Aż mnie kusi kupić tę płytkę od kińczyka i wyciepać w pizdzieć tę przeszkadzajke w lala4 i w ten sposob mieć wszystkie dostepne punkty AF, prawie ze jak lala5 tylko ze taniej i lepiej.
- cichykot
- Tamarukam
- sorevell
Owain pisze:Myć ortodoksyjnie? Coś w tym stylu?
- cichykot
- Tamarukam
kupione, najwyżej jak będzie słabo polecę na kuźniara, tu nie ma z tym najmniejszych problemów.
oczywiście 40 f1.2 SE
oczywiście 40 f1.2 SE