Woytek nie lubi bachorków.
Nokton 40mm f1.2 SE
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Nokton 40mm f1.2 SE
Nawet na obrazkach.
- danz1ger
- von Boroszlo
Kominek i matówka bez pryzmatu robi robotę. Niestety w 645 powoduje problem z pionowym kadrem.
Dlatego kwadraty robią robotę. Zawsze można z nich 645 wyciąć.
Dlatego kwadraty robią robotę. Zawsze można z nich 645 wyciąć.
Gundrum von Grynberg
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A ja go im ukradłem!:

- Owain
- Nasz Czelnik
To już wiem, czemu ta Mećka kruszeje w ogródku. To bokeh na nią spadł i powyginał!
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- von Boroszlo
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Dystorsja bokehu.
- cichykot
- Tamarukam
powiem tak.
zazdroszczę tego szkła.
naprawdę.
niestety kompletnie nie moja półka cenowa a w związku z tyn wyglada na to, że zazdrości będę i bedę długo jeszcze.
złego słowa nie powiem na obrazek z tego szkła bo widać, że bokeh rewelacja.
ja musiałem się zdecydować na jedno ale jak zobaczyłem teraz co odpierdala wojtka szkło, nokton przestał mi się kompletnie podobać.
ale ja mu się tak długo będę przyglądał, że zacznie mi się podobać z powrotem.

ale kurła zazdroszczę
zazdroszczę tego szkła.
naprawdę.
niestety kompletnie nie moja półka cenowa a w związku z tyn wyglada na to, że zazdrości będę i bedę długo jeszcze.
złego słowa nie powiem na obrazek z tego szkła bo widać, że bokeh rewelacja.
ja musiałem się zdecydować na jedno ale jak zobaczyłem teraz co odpierdala wojtka szkło, nokton przestał mi się kompletnie podobać.
ale ja mu się tak długo będę przyglądał, że zacznie mi się podobać z powrotem.

ale kurła zazdroszczę
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Kurwa... Zły Wojtek znowu zjebał.
Sam nie wiem, po co te kolejne szkła kupuję, bo zdjęć robić i tak nie umiem, więc zwykle leżą i się kurzą.
Próbuję się sam przed sobą usprawiedliwiać, że to jakaś lokata i że parę złotych w razie potrzeby można będzie z nich odzyskać w przeciwieństwie do nowych produkcji, gdzie jedna goni drugą by spuścić jej cenę na dzień dobry o 1/3, a co dopiero po kilku latach.
Ale czy się nie oszukuję? Kto za 2 czy 5 lat będzie chciał prawdziwy, szklany bokeh, skoro telefon albo zegarek zrobi mu lepszy?

Sam nie wiem, po co te kolejne szkła kupuję, bo zdjęć robić i tak nie umiem, więc zwykle leżą i się kurzą.
Próbuję się sam przed sobą usprawiedliwiać, że to jakaś lokata i że parę złotych w razie potrzeby można będzie z nich odzyskać w przeciwieństwie do nowych produkcji, gdzie jedna goni drugą by spuścić jej cenę na dzień dobry o 1/3, a co dopiero po kilku latach.
Ale czy się nie oszukuję? Kto za 2 czy 5 lat będzie chciał prawdziwy, szklany bokeh, skoro telefon albo zegarek zrobi mu lepszy?