Niedługo będą mieli łapanki na ulicy na szczepienia
Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
-
nordenvind
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
To polecam statystyki, w Rzeszowie wykonano 4 razy więcej szczepień niż wynosi średnia krajowa...
-
cz4rnuch
Rzeszów git, ale pomorskie też ma swoje 5 minut:
https://swiatzwierzat.pl/mieszkancy-kos ... 040421/amp
https://swiatzwierzat.pl/mieszkancy-kos ... 040421/amp
- vid3
- Kontakt:
-
ycp
Z internetowych mądrości: "can do attitude".
Problem: Dragonfly Red (mały przenośny dac/amp wielkości pendrive) zaczął wydziwiać i migać diodą zamiast grać. Jak się go wiglowało - niezbyt śmiało - to na chwilę łapał sygnał, potem znowu zonk.
Wniosek: jakieś ścieżki się posypały.
Moje zdolności manualne i wiedza jak naprawić takie cóś: co prawda wody na herbatę nie przypalam, ale ten, tego.
Mądrość internetu: ścieżki czy też gniazdo procesora sypały się w pierwszym xboxie 360.
Rozwiązanie: piekarnik na 195 C, wsadzenie sprzętu bez obudowy do środka, 8 minut pieczenia, kuchenka off, otworzyć drzwi, poczekać aż wystygnie.
Efekt: nosz kurna, działa

Problem: Dragonfly Red (mały przenośny dac/amp wielkości pendrive) zaczął wydziwiać i migać diodą zamiast grać. Jak się go wiglowało - niezbyt śmiało - to na chwilę łapał sygnał, potem znowu zonk.
Wniosek: jakieś ścieżki się posypały.
Moje zdolności manualne i wiedza jak naprawić takie cóś: co prawda wody na herbatę nie przypalam, ale ten, tego.
Mądrość internetu: ścieżki czy też gniazdo procesora sypały się w pierwszym xboxie 360.
Rozwiązanie: piekarnik na 195 C, wsadzenie sprzętu bez obudowy do środka, 8 minut pieczenia, kuchenka off, otworzyć drzwi, poczekać aż wystygnie.

-
cz4rnuch
Widać, że podobnie jak głośniki pena też trza porządnie wygrzać.
-
nordenvind
Można też przygrzać delikatnie opalarką.ycp pisze: 05 kwie 2021, 11:45
Ogólnie najczęściej przyczyną jest "ekologiczna cyna bezołowiowa".
Piekarnik prawdopodobnie będzie zabójczy jeśli na płytce są kondensatory elektrolityczne.
Na tej akurat ich nie ma, wszystko w smd.
-
ycp
Opalarki nie mam, do stracenia nie miałem nic. Za to miałem chwilę radości że się udało.
Na tyle miałem instynkt samozachowawczy że podpiąłem najpierw małe słuchawki. Nic nie wybuchło
Na tyle miałem instynkt samozachowawczy że podpiąłem najpierw małe słuchawki. Nic nie wybuchło
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
-
ycp
- cichykot
- Tamarukam
nie znam się na winach, ale pobiegane w te jebane wietrzysko, to nagroda się należy.
zdrówko.

zdrówko.