Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: wpk »

No nie wiem... Chyba już nie ma dla mnie nadziei - przeglądam ogłoszenia. :(
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Spędź wieczór z Kapitanem Morganem. Może Cię wyleczy albo załatwi taki ból głowy, że zapomnisz.
Shoot First, Ask Questions Later.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Dzięki, Bogusław, chyba spróbuję.
Tymczasem pieprzony gugiel po wpisaniu frazy "Najlepsze pedały do GLS500" skierował mnie na jakieś gejowskie strony 18+. :(
gavin

Post autor: gavin »

bo literufke poprawił gugiel jeżdzo miało być
zdyboo

Post autor: zdyboo »

gavin pisze: 02 sie 2021, 23:52a pierwsza?
Koszulka oddychająca, najlepiej kolarska. Może to jest teraz oczywistość, ale ja zaczynałem jeździć w bawełnie i pamiętam jak "odkryliśmy" z kolegami szwalnię ciuchów kolarskich w Kątach Wrocławskich. Szyli z dobrych materiałów, ale nie wyceniali się a miliony monet. Jeździliśmy tam całymi gromadami na przymiarki i zakupy. Wtedy jedyne swoje pieniądze jakie miałem to stypendium studenckie. Zmiana bawełny na coś z czego nie robi się mokra, zimna szmata na plecach to była duża rzecz. Teraz idzie się do Decathlonu, ale 20 lat temu było nieco inaczej.
gavin pisze: 03 sie 2021, 11:58 Paczta na to! Dobra koncepcja?
sorevell pisze: 03 sie 2021, 14:51 Kup Shimano, jak napisał Tomek.

Co do butów - ja mam SIDI od chyba 2003 roku i jestem mega zadowolony.
Marcin, to co Sebastian pokazał, to też Shimano.
Jeździłem na takich jednostronnych SPD i bardzo rzadko się ustawiały platformą, ale faktycznie było to wkurwiające. Zmieniłem na zwykłe z zatrzaskami po obu stronach pedałów. Jak się okazało z platform nie skorzystałem ani razu.
Odradzam też kupowanie nosków czy półnosków. Wyrabiają bardzo złe odruchy, zwłaszcza w perspektywie późniejszej przesiadki na pedały zatrzaskowe.

Buty Sidi są znane z długowieczności, oni się znają na rzeczy, choć obuwie na rower to tylko jakiś odprysk ich produkcji, bo bardziej w MX siedzą. Mnie się jednak buty Sidi nie podobają z wyglądu. Uważam, że są stylistycznie na jedno, ultrasportowe kopyto i to w dosyć krzykliwej formie. Nie to, że oczojebne kolory, ale patrząc na Sidi, a zwłaszcza na kogoś w tych butach, nie ma się żadnych wątpliwości, że to buty rowerowe. Może coś się zmieniło ostatnimi laty, ale już od dawna nie śledzę co tam Sidi proponuje. Niemnie jednak jak ktoś chce buty na lata to Sidi będą dobrym wyborem. Zwłaszcza, że w wyższych modelach można wymieniać całe elementy protektora podeszwy.
Ja jednak wolę Shimano, nie są tak trwałe, ale wzornictwo znacznie bardziej mi pasuje oraz to, że mają buty niemal do każdego stylu kolarstwa. Chcesz coś turystycznego, do miasta, sportowego nie ma problemu. Na pewno coś znajdziesz. U mnie zwykle pęka podeszwa lub ściera się protektor w takim stopniu, że zaczynam chodzić na bloku. Wtedy wymiana, która i tak się zwykle zbiega z tym, że z buta zaczyna capić jak z chatki Beduina o poranku. I tak mam więcej par butów na rower niż zwykłych do chodzenia. Ostatnio jak kupowałem, jeszcze nad North Wave się zastanawiałem. Kupiłem Shimano tylko dlatego, że znam już rozmiarówkę i nie muszę mierzyć przed zakupem. Upatrzonego NW nigdzie nie znalazłem do przymierzenia.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

O matko... :(

To jaką czapkę do Mercedesa kupić?
Tzn. jakie czapki - na zimę, na wiosnę, na lato, na jesień? Jaką przy zamkniętym szyberdachu, a jaką przy otwartym? Jaką do kabrioletu, a jaką do Gelendy?

No i jakie szelki???
gavin

Hindusy mu w Paszleju każdy wymiar spierdolyły o 0.3mm i nic nie może borok wymienić! Obrazek

a co do butów to rozumiem że buty szosowe majo inne mocowania bloków niż buty mtb?

zamówiłem 520ki

Dodano po 2 minutach 17 strzałach znikąd:
a jeżdżę w koszulkach termicznych i rzeczywiście jest spoko, raz założyłem bawełnę i plecak na to i była masakra

torba pod ramę super się sprawdza, polecam
gavin

a jeżdżę w koszulkach termicznych i rzeczywiście jest spoko, raz założyłem bawełnę i plecak na to i była masakra

torba pod ramę super się sprawdza, polecam

Dodano po 38 strzałach znikąd:
polecam
gavin

polecam

Dodano po 30 strzałach znikąd:
polecam polecam
gavin