Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
danz1ger

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: danz1ger »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Shoot First, Ask Questions Later.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Dziś po pracy wybrałem się z kumplem na przejażdżkę. W połowie chciał do sklepu po Pepsi, bo cukru potrzebował. Jak wszedł, to padło hasło: "A może Zychu piwo?". Namówił mnie. Siedzimy na schodkach do sklepu i sączymy piwa z browaru Prost. Swoją drogą dobrego Pilsa mają. Trochę nas krzaki zasłaniają, a trochę nie. Podjeżdża Policja, wyjeżdża na główną drogę, zawraca i zatrzymuje się niedaleko nas. Piwo żeśmy profilaktycznie skitrali nieco. Glinarz z siedzenia pasażera coś się pyta, ale z racji odległości i hałasu od przejeżdżających główną drogą samochodów nie usłyszałem. Podszedłem spytać o co kaman. Okazało się, że szukali najebanego gościa jadącego niebieskim traktorem. Niestety niebieskiego nie widzieliśmy, ze dwa zielone tak, ale niebieskiego nie.
Pokręcili się jeszcze trochę w okolicy sklepu, ale ostatecznie pojechali sobie. My za chwilę też, ale kumplowi się lekka panika włączyła, że szykują na nas zasadzkę, a pytanie o traktor to tylko zmyłka była. Nie szykowali.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ale dwa rowery mogą w porywach zostać uznane za traktor, więc lepiej się strzyż.
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

juz widze ta przejazdzke, tak ze 150 mil
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Do Milwaukee.
zdyboo

150 mil to w sumie, od poniedziałku.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Była taka akcja, że za prowadzenie roweru po pijaku gościowi prawo jazdy zabrali.
zdyboo

Już teraz nie zabierają to raz, a dwa, mnie nie daliby rady zabrać.
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Post autor: no_gravity_Carlos »

jak w tym kawale o Olafie Ludwigu i Schwarzeneggerze?
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

sorevell pisze: 12 sie 2021, 15:15 Zawsze możesz wybić "zdyboo".
Albo 2dy800
zdyboo pisze: 12 sie 2021, 14:03 Ciekawe co by u mnie powiedzieli. Ja na ramie gruza nie mam żadnego numeru. Sprzęt robiony na zamówienie w jednym egzemplarzu.
Myślę, że nawet nie mieliby co spisywać więc po prostu by Cię puścili. No bo co by napisali w tej ich bazie, że zdyboo o numerze PESEL xxxxxxxx został złapany na pomarańczowym rowerze? Zdaje się, że oni po prostu mają bazę danych kradzionych rowerów i to z nią porównują. I pewnie na przyszłość dopisują do niej tych co ich sprawdzili. Tak na wszelki wypadek gdyby ktoś się zgłosił z numerem ramy, który spisali wcześniej podczas kontroli.
ODPOWIEDZ