Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: zdyboo »

vid3 pisze: 18 sie 2021, 22:16Koszy kUrwa ł mi się com go przy kierownicy mioł.
Z koszykami to jest tak, że zwykłe chińskie nie wytrzymują zbyt długo. Miałem kiedyś miejską kozę Kettlera i na niej koszyk Basil. Taka holenderska firma. Koszyk był na zatrzasku, ze mogłem go łatwo zdemontować z roweru i na przykład zakupy uskutecznić. Po jakimś roku pękła siatka i kupiłem chińszczyznę, co była tak ze trzy razy lżejsza od Basila. Nie wytrzymała miesiąca.
Możesz kupić wiklinowy, to już jest niezniszczalne, ale swoje waży.
gavin pisze: 18 sie 2021, 22:26 a gdzie są rowery do sprzedaży? widzioł który?
Jaki rower chcesz kupić? Trek podobno ostatnio zaczyna się wyrabiać z zamówieniami. Choć pewnie dostają ci co się zapisali kilka miesięcy wcześniej.
gavin

Post autor: gavin »

szose jakom

Dodano po 9 minutach 20 strzałach znikąd:
paczta, do mtb bym se błotniki zamontował do jeżdżenia do roboty jak popadowywuje, dobre?

https://rowerplus.pl/blotniki-rowerowe- ... i.html?s=0
gavin

paczta, do mtb bym se błotniki zamontował do jeżdżenia do roboty jak popadowywuje, dobre?

https://rowerplus.pl/blotniki-rowerowe- ... i.html?s=0
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Jakbyśta widzieli jakie fajne mtb do 6 tysi od ręki to dajta znać. W Italii to tak ze 1/3 się już na elektryki przestawiła. Fajne roweryki, ale nie mój budżet.
zdyboo

gavin pisze: 18 sie 2021, 22:44 paczta, do mtb bym se błotniki zamontował do jeżdżenia do roboty jak popadowywuje, dobre?
Tak, miałem takie w jednym rowerze. Węższe i na 28", ale robiły robotę.
cz4rnuch pisze: 18 sie 2021, 22:45 W Italii to tak ze 1/3 się już na elektryki przestawiła. Fajne roweryki, ale nie mój budżet.

Nie tylko w Italii. Spotkać w czeskich lub polskich górach kogoś na zwykłym rowerze MTB, to obecnie swego rodzaju wyczyn.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

zdyboo pisze:
vid3 pisze: 18 sie 2021, 18:21Co ile wymiana łańcucha?
Okazało się, że w MTB po 2,6 kkm. W poniedziałek jak jechałem do serwisu na przegląd amorów, to zerwałem łańcuch w góralu. A że było to przy ruszaniu, jak cisnałem przy dosyć twardym przełożeniu w dodatku z siodłem na dole, to się wypierdoliłem na środku przejazdu rowerowego. Przy okazji tak się zaplątałem w rower, że chwilę trwało rozplątanie tego precla. Na szczęście to była boczna uliczka i nic mnie nie rozjechało.
jest na YouTube?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Dla postronnych musiało ciekawie wyglądać, dla głównego bohatera raczej niekoniecznie.
Czy potem pojechałeś bez łańcucha jak na prototypie roweru?
Tomek, Krzysiek - memento mori - nieszczęścia jeżdżą parami!
zdyboo

rbit9n pisze: 19 sie 2021, 06:48 jest na YouTube?
Mam nadzieję, że nie.
wpk pisze: 19 sie 2021, 07:40 Czy potem pojechałeś bez łańcucha jak na prototypie roweru?
Dandy horse taki rower się zwie, ale nie było potrzeby, wyjąłem zapasową spinkę do łańcucha z zestawu narzędziowego i zastąpiłem nią uszkodzone ogniwo. Serwis poprosiłem jednak także o wymianę łańcucha.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

To prawie jak baca, który zawiązał but dżdżownicą.
gavin

dementuje,... glisdom

Dodano po 20 strzałach znikąd:
nigdzie nie ma szos na sprzedaż
ODPOWIEDZ