Wołacz. O!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Wołacz. O!
Pierwsze przewracałem, ale to straszne pierdolenie, bo trzeba pokrywkę naciągać i ściągać, a i tak się po łapach poleje.
Więc teraz kręcę przez pierwsze 10 z 60 jak o.o. Ilfordianie przykazali.
Aha, kręcę i w lewo, i w prawo, żeby sprawiedliwość była.
Więc teraz kręcę przez pierwsze 10 z 60 jak o.o. Ilfordianie przykazali.
Aha, kręcę i w lewo, i w prawo, żeby sprawiedliwość była.
- danz1ger
Przez ten pierwszy fp4 fuckup nie wiem jaka jest róznica pomiędzy kręceniem a przewracaniem. Mój korex też lekko cieknie. Ten ostatni film przewracałem przez minutę a potem wg zaleceń. Może to bełtanie na początku spowodowało kaszkę, a może dd-x nie jest najlepszy do moczenia fp 4. Resztę użyję do t-maxów i r09 do wszystkich innych, chyba, że znowu coś pójdzie kijowo.
Shoot First, Ask Questions Later.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
DD-X jest dedykowany dla Delt, ale mnie ten zestaw wypadł elegancko.
- danz1ger
Wiekowy t-max też wyszedł zdecydowanie lepiej niż fp4.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ja mam komfort wielkościowy - mogę się mniej starać.
- danz1ger
Mam jeszcze 4 135 w lodówce i fuji x-tra 400 w aparacie. Po ich wypstrykaniu pozostanę przy 120. Mały tylko okazyjnie do koloru.
Kiedy podkleję odstający od korpusu miech Icaretki będzie jeszcze 6x9.
Dodano po 4 minutach 53 strzałach znikąd:
Posprzedawałbym większość małoobrazkowych aparatów, parę cyfrowych i kilka obiektywów ale przy obecnych cenach używanego sprzętu nie mam ochoty pozbywać się go za parę złotych.
Kiedy podkleję odstający od korpusu miech Icaretki będzie jeszcze 6x9.
Dodano po 4 minutach 53 strzałach znikąd:
Posprzedawałbym większość małoobrazkowych aparatów, parę cyfrowych i kilka obiektywów ale przy obecnych cenach używanego sprzętu nie mam ochoty pozbywać się go za parę złotych.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Bogusław, z cenami sprzętu powszechnego lepiej nie będzie.
Mogą być sporadyczne przypadki, gdy jakiś równie pierdolnięty co genialny prorok-influencer nagle ogłosi na YT czy Insta, że któryś z najbardziej badziewnych kitowych zoomów jest kultowy, ponieważ np. pierścień ostrości ma ryflowany gęściej niż inne chłamy, a żądni docenienia frustraci zaczną się zabijać oń na eBayu.
Ale specjalnie na to nie licz.
Mogą być sporadyczne przypadki, gdy jakiś równie pierdolnięty co genialny prorok-influencer nagle ogłosi na YT czy Insta, że któryś z najbardziej badziewnych kitowych zoomów jest kultowy, ponieważ np. pierścień ostrości ma ryflowany gęściej niż inne chłamy, a żądni docenienia frustraci zaczną się zabijać oń na eBayu.
Ale specjalnie na to nie licz.
- rbit9n
- Ribitibi
przy kręceniu mogą się zrobić smugi, a przy fiolkach bomble.danz1ger pisze:Przez ten pierwszy fp4 fuckup nie wiem jaka jest róznica pomiędzy kręceniem a przewracaniem.
nie wiem co tam masz za truchło, ale moje aparaty w ciągu ostatnich pięciu lat podrożały przynajmniej co najmniej o 50%. a taka Bronica EC-TL podrożała o 200%.danz1ger pisze: Posprzedawałbym większość małoobrazkowych aparatów, parę cyfrowych i kilka obiektywów ale przy obecnych cenach używanego sprzętu nie mam ochoty pozbywać się go za parę złotych.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- danz1ger
Dawno temu,, kiedy pracowałem w ZREMB-ie, miałem do dyspozycji ciemnię foto, w której ładowałem klisze do kaset a potem wywoływałem je po naświetleniu rentgenem. Kupiłem koreks i wywoływałem filmy czarno białe. Nie przewracałem go w czasie wywoływania, tylko kręciłem, i nigdy nie zdarzyły mi się żadne smugi.
Dodano po 15 minutach 18 strzałach znikąd:
Faktycznie nie mam jakichś rodzynków, może za wyjątkiem FM3A. F75, N80, Samuraj 3x Zoom, Minolta AF Tele, Canon Canonet III QL 17, Canon AE-1 i Olympus AZ-3, Olympys 35 RD Ii chyba już. FM3A nie sprzedam.i Icarretty, Mamiji 1000s i 645E taż nie.
Dodano po 15 minutach 18 strzałach znikąd:
Faktycznie nie mam jakichś rodzynków, może za wyjątkiem FM3A. F75, N80, Samuraj 3x Zoom, Minolta AF Tele, Canon Canonet III QL 17, Canon AE-1 i Olympus AZ-3, Olympys 35 RD Ii chyba już. FM3A nie sprzedam.i Icarretty, Mamiji 1000s i 645E taż nie.
- rbit9n
- Ribitibi
powstanie smug ma związek z szybkością kręcenia, ale co ja tam wiem, używam Jobo, którym można tylko fikać, albo kręcić w procesorze.
canonet 17 teraz jakieś obłędne pieniądze kosztuje chyba.
oly 35 rd też.
canonet 17 teraz jakieś obłędne pieniądze kosztuje chyba.
oly 35 rd też.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!