Places
- no_gravity_Carlos
Places
wyladowalem gdzies, moje spostrzenia na szybko, to nie jest kraj dla starych ludzi; mlodzi bluzgaja, obsluga wszedzie dziwna, brak usmiechu, zartu, zmeczenie; jezyk ktory pamietam podobny bardzo do telewizyjnego (ktorego zmuszony bylem ogladac cale 10min); dziwnie sie tu czuje po latach niebytu; zostaje w swojej zapadlej dziurze gdzie chociaz sasiedzi sa mili, ten urlop nie bede wspominac dobrze, a szkoda; moze Zdyboo chcialby w niedziele podjechac ze mna na lotnisko we Wroclawiu - szczegoly do domowienia
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Places
Musiałby mieć bagażowy tandem... Tomku, masz?
Tandemu nie mam, ale niestety niedziela wyjęta u mnie. Szkoda w sumie, bo do lotniska mam blisko, 6-7 km.
Miałem to samo tylko w drugą stronę. Jak pierwszy raz pojechałem do GB w odwiedziny do brata to się kurwa cały czas zastanawiałem z czego się ci ludzie tak cieszą? Albo w knajpie: Jak się masz? Co ci podać złotko? Ziomeczku. Na dłuższą metę nie do wytrzymania dla prawdziwego Polaka.no_gravity_Carlos pisze: ↑17 wrz 2021, 14:12...wyladowalem gdzies, moje spostrzenia na szybko, to nie jest kraj dla starych ludzi; mlodzi bluzgaja, obsluga wszedzie dziwna, brak usmiechu, zartu, zmeczenie...
Ciekawy jakby wrzucić tam typowego Fina, który w kontaktach z ludźmi jest zdystansowany jak to tylko możliwe. Raczej nie zapyta jak się masz, ale jak już zapyta, to nie będzie tylko nic nie znacząca formułka, ale faktycznie chce się dowiedzieć.
Ostatecznie to jednak Finowie są najszczęśliwszym narodem na świecie.
W Irlandii jest to samo jak w UK, za drugim razem już mi to nie przeszkadzało.
Ostatecznie to jednak Finowie są najszczęśliwszym narodem na świecie.
W Irlandii jest to samo jak w UK, za drugim razem już mi to nie przeszkadzało.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czyli Finowie mają jeszcze w sobie trochę tak zwanego człowieczeństwa...
Albo inaczej - może po prostu są normalni?
Kwestia, co to w obecnych czasach znaczy - bo może jednak wobec obowiązujących norm są nienormalni, zatem najlepiej zamknąć ich w klatkach i pokazywać na jutubach jako curiosum - i kosić kasę...
- rbit9n
- Ribitibi
słyszałem, że jak w Szwecji znieśli dwumetrowy dystans społeczny, to się ludzie ucieszyli, że mogą wrócić do tradycyjnych pięciu metrów.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Raczej w Finlandii ten dystans. Szwedzi jednak mniej zdystansowani.
Różnice są pewnie aptekarskie
Kiedyś już tu chyba polecałem. Całkiem ciekawy:
https://vod.mdag.pl/pl/film/1025/Szwedzka-teoria

https://vod.mdag.pl/pl/film/1025/Szwedzka-teoria