Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
no_gravity_Carlos

Places

Post autor: no_gravity_Carlos »

wyladowalem gdzies, moje spostrzenia na szybko, to nie jest kraj dla starych ludzi; mlodzi bluzgaja, obsluga wszedzie dziwna, brak usmiechu, zartu, zmeczenie; jezyk ktory pamietam podobny bardzo do telewizyjnego (ktorego zmuszony bylem ogladac cale 10min); dziwnie sie tu czuje po latach niebytu; zostaje w swojej zapadlej dziurze gdzie chociaz sasiedzi sa mili, ten urlop nie bede wspominac dobrze, a szkoda; moze Zdyboo chcialby w niedziele podjechac ze mna na lotnisko we Wroclawiu - szczegoly do domowienia
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Places

Post autor: wpk »

Musiałby mieć bagażowy tandem... Tomku, masz?
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Tandemu nie mam, ale niestety niedziela wyjęta u mnie. Szkoda w sumie, bo do lotniska mam blisko, 6-7 km.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

no_gravity_Carlos pisze: 17 wrz 2021, 14:12...wyladowalem gdzies, moje spostrzenia na szybko, to nie jest kraj dla starych ludzi; mlodzi bluzgaja, obsluga wszedzie dziwna, brak usmiechu, zartu, zmeczenie...
Miałem to samo tylko w drugą stronę. Jak pierwszy raz pojechałem do GB w odwiedziny do brata to się kurwa cały czas zastanawiałem z czego się ci ludzie tak cieszą? Albo w knajpie: Jak się masz? Co ci podać złotko? Ziomeczku. Na dłuższą metę nie do wytrzymania dla prawdziwego Polaka.
zdyboo

Ciekawy jakby wrzucić tam typowego Fina, który w kontaktach z ludźmi jest zdystansowany jak to tylko możliwe. Raczej nie zapyta jak się masz, ale jak już zapyta, to nie będzie tylko nic nie znacząca formułka, ale faktycznie chce się dowiedzieć.
Ostatecznie to jednak Finowie są najszczęśliwszym narodem na świecie.

W Irlandii jest to samo jak w UK, za drugim razem już mi to nie przeszkadzało.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

zdyboo pisze: 17 wrz 2021, 16:17 ale jak już zapyta, to nie będzie tylko nic nie znacząca formułka, ale faktycznie chce się dowiedzieć
Czyli Finowie mają jeszcze w sobie trochę tak zwanego człowieczeństwa...
Albo inaczej - może po prostu są normalni?
Kwestia, co to w obecnych czasach znaczy - bo może jednak wobec obowiązujących norm są nienormalni, zatem najlepiej zamknąć ich w klatkach i pokazywać na jutubach jako curiosum - i kosić kasę...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

słyszałem, że jak w Szwecji znieśli dwumetrowy dystans społeczny, to się ludzie ucieszyli, że mogą wrócić do tradycyjnych pięciu metrów.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
zdyboo

Raczej w Finlandii ten dystans. Szwedzi jednak mniej zdystansowani.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Różnice są pewnie aptekarskie :) Kiedyś już tu chyba polecałem. Całkiem ciekawy:

https://vod.mdag.pl/pl/film/1025/Szwedzka-teoria
ycp

Post autor: ycp »

Obrazek
ODPOWIEDZ