Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: gavin »

ciorny 3 rowery .... Coś jak ja
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

wpk pisze:
zdyboo pisze: 03 paź 2021, 10:24 a w zasadzie do szpanowania po bulwarach, a nie do praktycznej, codziennej jazdy. Coś jak SUVy w świecie samochodów.
Imaginuj Waćpan sobie, że SUV służy mi do codziennej, praktycznej jazdy (to moje jedyne auto - nie mam jak Wy po kilka pojazdów), i w moim życiu lepiej się do tego nadaje, niż limuzyna, bo ma wyższe zawieszenie i większą pojemność/ładowność.
Po zakupie szpan, czyli wyświecony lakier i felgi 21" prędko zmieniłem na komfort niemycia i miękkiej jazdy na 19".
z suwów najbardziej lubię wydech, oraz Octavię Scout 4×4. a w ogóle to nie powinna być guide girl? nie dość, że samochód po angielsku jest rodzaju żeńskiego, to Octavia to kobiecie imię. ale głupi ci Czesi.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

W kwestii formalnej Mercedes to imię żeńskie.
Pannie Jellinkównie tak ongiś dziano.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Jeśli nie julok to co? Tak się złożyło, że zostawiłem u rodziców zapięcie do roweru i zgubiłem pompkę więc tu też poproszę o rekomendację (chodzi mi o przypinaną do ramy). A u-locka nie chcę, bo za ciężki i nie da się przypiąć do wielu rzeczy. Chodzi mi głównie o tak odstraszacz dla łobuziaków, ewentualnie coś co się nie podda jakiejś byle dźwigni.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Odbezpieczony granat?
Shoot First, Ask Questions Later.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Pompkę polecam Topeak Rocket. Tylko taką do MTB czyli HV - High Volume. Do szosy są HP - High Pressure.

Co do zapięcia, to niestety u-lock. Wszystkie inne linki da się łatwo przeciąć. Kiedyś w Jicinie odcinałem nasze rowery przypięte zwykłą linką, robiłem to zwykłymi kombinerkami, zatem chwile to trwało. Nikt się nie zainteresował, a było to na rynku pełnym ludzi. Jest jeszcze takie zapięcie Abus, co składa się płaskowników, połączonych na końcach sworzniami. Zapięcie składa się do niewielkiej postaci i ma na wyposażeniu uchwyt, który można przymocować do ramy w miejscu na bidon. Chciałem nawet kupić, ale zobaczyłem filmik, jak kolesie to rozcięli zwykłymi nożycami do prętów. Oczywiście przecięli jeden ze sworzni, nie płaskownik.
Kupiłem małego U-locka Kryptonite, ale wożę ze sobą tylko jak wiem, że będę musiał gdzieś rower zostawić.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Właśnie sobie kupowałem jakiegoś sks'a https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-s ... ?v_Id=9926 ale sobie zajrzałem czy mi ktoś nie odpowiedział. W sumie chyba trochę duża ta pompka więc może i dobrze, że się powstrzymałem. Co do tego rocketa to widzę tylko taki bez oznaczenia hv za to race się znalazło przed rocket'em, czy to ten model: https://allegro.pl/oferta/pompka-topeak ... 0775109311
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Pompka nie może być za mała. Dowiódł tego Stanisław Królak.
Shoot First, Ask Questions Later.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Właśnie!
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Tak Marcin, to taka.