Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
ciorny 3 rowery .... Coś jak ja 

- rbit9n
- Ribitibi
z suwów najbardziej lubię wydech, oraz Octavię Scout 4×4. a w ogóle to nie powinna być guide girl? nie dość, że samochód po angielsku jest rodzaju żeńskiego, to Octavia to kobiecie imię. ale głupi ci Czesi.wpk pisze:Imaginuj Waćpan sobie, że SUV służy mi do codziennej, praktycznej jazdy (to moje jedyne auto - nie mam jak Wy po kilka pojazdów), i w moim życiu lepiej się do tego nadaje, niż limuzyna, bo ma wyższe zawieszenie i większą pojemność/ładowność.
Po zakupie szpan, czyli wyświecony lakier i felgi 21" prędko zmieniłem na komfort niemycia i miękkiej jazdy na 19".
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
W kwestii formalnej Mercedes to imię żeńskie.
Pannie Jellinkównie tak ongiś dziano.
Pannie Jellinkównie tak ongiś dziano.
Jeśli nie julok to co? Tak się złożyło, że zostawiłem u rodziców zapięcie do roweru i zgubiłem pompkę więc tu też poproszę o rekomendację (chodzi mi o przypinaną do ramy). A u-locka nie chcę, bo za ciężki i nie da się przypiąć do wielu rzeczy. Chodzi mi głównie o tak odstraszacz dla łobuziaków, ewentualnie coś co się nie podda jakiejś byle dźwigni.
- danz1ger
Pompkę polecam Topeak Rocket. Tylko taką do MTB czyli HV - High Volume. Do szosy są HP - High Pressure.
Co do zapięcia, to niestety u-lock. Wszystkie inne linki da się łatwo przeciąć. Kiedyś w Jicinie odcinałem nasze rowery przypięte zwykłą linką, robiłem to zwykłymi kombinerkami, zatem chwile to trwało. Nikt się nie zainteresował, a było to na rynku pełnym ludzi. Jest jeszcze takie zapięcie Abus, co składa się płaskowników, połączonych na końcach sworzniami. Zapięcie składa się do niewielkiej postaci i ma na wyposażeniu uchwyt, który można przymocować do ramy w miejscu na bidon. Chciałem nawet kupić, ale zobaczyłem filmik, jak kolesie to rozcięli zwykłymi nożycami do prętów. Oczywiście przecięli jeden ze sworzni, nie płaskownik.
Kupiłem małego U-locka Kryptonite, ale wożę ze sobą tylko jak wiem, że będę musiał gdzieś rower zostawić.
Co do zapięcia, to niestety u-lock. Wszystkie inne linki da się łatwo przeciąć. Kiedyś w Jicinie odcinałem nasze rowery przypięte zwykłą linką, robiłem to zwykłymi kombinerkami, zatem chwile to trwało. Nikt się nie zainteresował, a było to na rynku pełnym ludzi. Jest jeszcze takie zapięcie Abus, co składa się płaskowników, połączonych na końcach sworzniami. Zapięcie składa się do niewielkiej postaci i ma na wyposażeniu uchwyt, który można przymocować do ramy w miejscu na bidon. Chciałem nawet kupić, ale zobaczyłem filmik, jak kolesie to rozcięli zwykłymi nożycami do prętów. Oczywiście przecięli jeden ze sworzni, nie płaskownik.
Kupiłem małego U-locka Kryptonite, ale wożę ze sobą tylko jak wiem, że będę musiał gdzieś rower zostawić.
Właśnie sobie kupowałem jakiegoś sks'a https://www.centrumrowerowe.pl/pompka-s ... ?v_Id=9926 ale sobie zajrzałem czy mi ktoś nie odpowiedział. W sumie chyba trochę duża ta pompka więc może i dobrze, że się powstrzymałem. Co do tego rocketa to widzę tylko taki bez oznaczenia hv za to race się znalazło przed rocket'em, czy to ten model: https://allegro.pl/oferta/pompka-topeak ... 0775109311
- danz1ger
Pompka nie może być za mała. Dowiódł tego Stanisław Królak.
Shoot First, Ask Questions Later.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Właśnie!
Tak Marcin, to taka.