Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Herr X

Re: Stream of consciousness

Post autor: Herr X »

cz4rnuch pisze:Markietingu sera jeszcze nie widziałem. O oczy obiła mi się jedynie szkoła (możliwe, że policealna) paznokcia.[...]
Jest jeszcze Akademia Urody.
puch24

Post autor: puch24 »

Z innej zupełnie beczki:

Kilka razy już nachodziła mnie taka myśl: czy ktoś zna aparat, który ma funkcję bracketingu przesunięcia programu z zachowaniem właściwego naświetlenia? Tak, żeby kolejne zdjęcia były robione przy różnych kombinacjach czasu i przysłony, ale z zachowaniem prawidłowego naświetlenia?
Zdaje się, że były/są jakieś aparaty, które miały coś w rodzaju bracketingu głębi ostrości, i robiły serię zdjęć przy różnych przysłonach, co mogłoby dać podobny skutek. Chodzi mi o zrobienie szybkiej serii zdjęć tego samego ruchomego obiektu przy różnych czasach - dlatego potrzebna by była automatyczna zmiana wartości czasu pomiędzy kolejnymi zdjęciami.

Dodano po 2 minutach 23 sekundach:
Od biedy można wykorzystać po prostu bracketing expo i wyciągać z rawów, ale to nędzna proteza.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Połączenie shiftu z bracketingiem? Hmmm... Nie słyszałem ani nie czytałem o czymś takim, ale gdzie mi do Ciebie... ;)
puch24

No więc właśnie ja też nie, z wyjątkiem tego, że coś mi się po zakamarkach pamięci kołacze, że jakiś aparat (bądź aparaty) miał bracketing głębi ostrości... co można by było wykorzystać do tego samego celu.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

To prawdziwy problemat. (Nie mylić z "Problematem Czelawy".)
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Mariusz, Agata Serge się nie umywa.
puch24

Fajne. Zupełnie nie wiem dlaczego, na tym zdjęciu ten "żużel" na twarzy zupełnie nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, dodaje, a na tym poprzednim mi się to nie podobało. Sorry za krytykę.
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

wpk pisze:Mariusz, Agata Serge się nie umywa.
Tak mi mów :) :oops: :roll: :mrgreen:

Dodano po 53 sekundach:
puch24 pisze:Fajne. Zupełnie nie wiem dlaczego, na tym zdjęciu ten "żużel" na twarzy zupełnie nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, dodaje, a na tym poprzednim mi się to nie podobało. Sorry za krytykę.
Krytyka potrzebna, szczególnie jak wiadomo, że życzliwa.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Świetne... mniej znaczy więcej :)
ODPOWIEDZ