Jest jeszcze Akademia Urody.cz4rnuch pisze:Markietingu sera jeszcze nie widziałem. O oczy obiła mi się jedynie szkoła (możliwe, że policealna) paznokcia.[...]
Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Z innej zupełnie beczki:
Kilka razy już nachodziła mnie taka myśl: czy ktoś zna aparat, który ma funkcję bracketingu przesunięcia programu z zachowaniem właściwego naświetlenia? Tak, żeby kolejne zdjęcia były robione przy różnych kombinacjach czasu i przysłony, ale z zachowaniem prawidłowego naświetlenia?
Zdaje się, że były/są jakieś aparaty, które miały coś w rodzaju bracketingu głębi ostrości, i robiły serię zdjęć przy różnych przysłonach, co mogłoby dać podobny skutek. Chodzi mi o zrobienie szybkiej serii zdjęć tego samego ruchomego obiektu przy różnych czasach - dlatego potrzebna by była automatyczna zmiana wartości czasu pomiędzy kolejnymi zdjęciami.
Dodano po 2 minutach 23 sekundach:
Od biedy można wykorzystać po prostu bracketing expo i wyciągać z rawów, ale to nędzna proteza.
Kilka razy już nachodziła mnie taka myśl: czy ktoś zna aparat, który ma funkcję bracketingu przesunięcia programu z zachowaniem właściwego naświetlenia? Tak, żeby kolejne zdjęcia były robione przy różnych kombinacjach czasu i przysłony, ale z zachowaniem prawidłowego naświetlenia?
Zdaje się, że były/są jakieś aparaty, które miały coś w rodzaju bracketingu głębi ostrości, i robiły serię zdjęć przy różnych przysłonach, co mogłoby dać podobny skutek. Chodzi mi o zrobienie szybkiej serii zdjęć tego samego ruchomego obiektu przy różnych czasach - dlatego potrzebna by była automatyczna zmiana wartości czasu pomiędzy kolejnymi zdjęciami.
Dodano po 2 minutach 23 sekundach:
Od biedy można wykorzystać po prostu bracketing expo i wyciągać z rawów, ale to nędzna proteza.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Połączenie shiftu z bracketingiem? Hmmm... Nie słyszałem ani nie czytałem o czymś takim, ale gdzie mi do Ciebie... 

No więc właśnie ja też nie, z wyjątkiem tego, że coś mi się po zakamarkach pamięci kołacze, że jakiś aparat (bądź aparaty) miał bracketing głębi ostrości... co można by było wykorzystać do tego samego celu.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To prawdziwy problemat. (Nie mylić z "Problematem Czelawy".)
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Mariusz, Agata Serge się nie umywa.
Fajne. Zupełnie nie wiem dlaczego, na tym zdjęciu ten "żużel" na twarzy zupełnie nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, dodaje, a na tym poprzednim mi się to nie podobało. Sorry za krytykę.
Tak mi mówwpk pisze:Mariusz, Agata Serge się nie umywa.

Dodano po 53 sekundach:
Krytyka potrzebna, szczególnie jak wiadomo, że życzliwa.puch24 pisze:Fajne. Zupełnie nie wiem dlaczego, na tym zdjęciu ten "żużel" na twarzy zupełnie nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie, dodaje, a na tym poprzednim mi się to nie podobało. Sorry za krytykę.
Świetne... mniej znaczy więcej