W poszukiwaniu Św. Grilla
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Dlatego mówię o uchyleniu RĄBKA!
Aaaa... rąbka... No Darek wynalazł mi piękną sztukę 50mm o świetle 1.4.puch24 pisze:Dlatego mówię o uchyleniu RĄBKA!
No pięknie. To jeszcze uchyl o ułamek mm dalej i podaj pierwszą literę...
A ja sobie wyszukałem nie tak piękną sztukę 1,8/50 i czekam na dostawę. Okaże się, czy umoczyłem...
A ja sobie wyszukałem nie tak piękną sztukę 1,8/50 i czekam na dostawę. Okaże się, czy umoczyłem...
Planar contax.
Się trochę pouczyłem na tych swych przerobionych z Praktiki i zachciało się więcej.
O właśnie - może ktoś chce enerdowskie 29, 50 i 200 mm z bagnetem Nikona? 29 i 50 całkiem całkiem. 200 słabawe.
Się trochę pouczyłem na tych swych przerobionych z Praktiki i zachciało się więcej.
O właśnie - może ktoś chce enerdowskie 29, 50 i 200 mm z bagnetem Nikona? 29 i 50 całkiem całkiem. 200 słabawe.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Popsute? Nikt. Wyrzuć. I takiego Planarka też popsuli... Chyba ich trza zbanować.
Hmmm. Mam 29 M42 i 50 PB, troszkę używałem z Sam NX... Ciekawe, ale mnie nie obaliło.
Nie wiem, czy na pewno chciałbym teraz wersję do N. Może...
A kiedyś dawno zrobiłem trochę zdjęć pożyczonym Pętakonem 4/200 i nie było to takie złe...
Dodano po 1 minucie 1 sekundzie:
Woytku, tempisz Darka?
Nie wiem, czy na pewno chciałbym teraz wersję do N. Może...
A kiedyś dawno zrobiłem trochę zdjęć pożyczonym Pętakonem 4/200 i nie było to takie złe...
Dodano po 1 minucie 1 sekundzie:
Woytku, tempisz Darka?

Ja nie jestem zbieraczem i dlatego jak coś poleguje, to pcham dalej.puch24 pisze:...A kiedyś dawno zrobiłem trochę zdjęć pożyczonym Pętakonem 4/200 i nie było to takie złe...
Wrócę z urlopu na początku lipca, wezmę statyw i zrobię jakieś zdjęcia tymi wschodnimi niemcami. No nie wiem - bakteryjki jakieś.
Jak jakoś wyjdą może ktoś 3 szkła weźmie powiedzmy za 333 pln. Lubię okrągłe cyfry. 111 za sztukę chyba może być. Nie?
Eee, no pewnie. Za tyle to może bym wziął (lubię zbierać), myślałem, że wyszłoby 333 za sztukę...
Muszę jeszcze popróbować na NX te moje obiektywy, zobaczyć, czy warto próbować na Nikonie. Te nikonowskie podłączyłbym do NXa, odwrotnie - nie da rady.
Muszę jeszcze popróbować na NX te moje obiektywy, zobaczyć, czy warto próbować na Nikonie. Te nikonowskie podłączyłbym do NXa, odwrotnie - nie da rady.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tępię, bo on ostrzy pod Nikona.puch24 pisze:Woytku, tempisz Darka?