Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Bejzment.
Mówiłem już?
Mówiłem już?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Mówiłeś.
Bądźmy konsekwentni.
Bądźmy konsekwentni.
To już nie będę.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Bądź wola Twoja.
Za wyjątkiem czasów kiedy włóczyłam się po ludziach zawsze mieszkałam w domkach jednorodzinnych. Co mam napisać parter/piętro?
Chciałam Ci WPK w komentarzu wysłać skan z jednej książeczki "Tytus'a..." taki obrazek, na którym jest gdzieś pies z dorysowanym dymkiem "czepia się" ale przejrzałam chyba wszystkie i nie znalazłam.
Albo jestem pierdoła albo tej akurat mi brak.
Chciałam Ci WPK w komentarzu wysłać skan z jednej książeczki "Tytus'a..." taki obrazek, na którym jest gdzieś pies z dorysowanym dymkiem "czepia się" ale przejrzałam chyba wszystkie i nie znalazłam.
Albo jestem pierdoła albo tej akurat mi brak.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ale ja Cię bardzo proszę, pisz wpk małymi, bo jako WPK mógłbym się w końcu poczuć niczym GOD...
dobrze, dobrze...
Tylko mnie nie strofuj, jestem nadwrażliwa.
Tylko mnie nie strofuj, jestem nadwrażliwa.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
"Strofy dla Ciebie" - było niegdyś w "Lecie z radiem"... ;P
Jezdzilem samochodem, nowym, proba ponad 100k km, mial silnik 1.0. Palil ok 5 litrow. Ostatnio mialem samochod stary, ponad 20 letni. Mial silnik 1.0. Palil rowno 5 litrow. Mialem też samochod wiekszy, 25 letni. Mial silnik 2.0. Palil ok. 5 litrow.cz4rnuch pisze:(...) w paliwożerności dokonano małego cudu i nawet większe silniki (te nowsze) nie piją już tak jak kiedyś. Ale ten postęp raczej nie ominął mniejszych aut. Skoro 3-litrowy silnik potrafi spalić na autobanie 7 litrów, to nowoczesny silnik 1,4 spali jeszcze mniej. Macie swoją bajkę i nic mnie do tego, ale w ostatnich wpisach wygląda to tak jakbyście kupowali te potwory w trosce o środowisko a to chyba nie do końca jest prawdą.
Wspolczesne silniki musza miec duza moc, bo takiego z mala nie sprzedasz. Musza też w scisle kontrolowanych warunkach być w stanie spalac jak najmniejsze ilosci paliwa, co jednak nie oznacza, że na ulicy te samochody beda palic tyle samo. Kiedys tak było. Teraz nie. Jeśli chcesz miec woz, ktory dajmy na to ma miec 150 koni, to lepszy bedzie taki bez doladowania, z wieksza pojemnoscia niż nowszy, z mniejszym silnikiem, osiagajacy ta moc dzięki turbinom i innym chujom mujom.
Woytek ma w aucie zajebisty piec. Prawilny bym rzekl, w przeciwienstwie do tej nowszej wersji, ktora bez jakiegokolwiek sensu obudowano dwiema turbosprezarkami. Zreszta to było chyba ostatnie v8 MB bez turbo.
Natomiast cala dyskusja o tyle jalowa, że ten proces nie zostanie już zatrzymany. Samochody beda coraz mocniejsze, silniki coraz mniejsze, a ograniczenia coraz bardziej restrykcyjne. Sam niedawno kupilem woz, co by mi kto kiedys powiedzial że taki kupie to popukalbym się w czolo. Ot, prawda czasow.
I na czyje wychodzi - Wy, turbinarze?