Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
namoamo

Re: Places

Post autor: namoamo »

Ligo pisze:Pytanie mam do kolegi @namoamo - czym się charakteryzuje "onanistycznie cyfrowy klimat"?
Bo sporadycznie zaglądam na AO i o ile czasem miałem ochotę coś tam skrobnąć, to teraz ta chęć zupełnie mi przeszła.
Sorry, często skrótami się posługuję.
O typowy dla for(jak jest liczba mnoga?)onanizm sprzętowy mi chodzi, a cyfrowy w odniesieniu do analogowej(coraz mniej no ale jednak) tematyki AO.
Nie pisałem tego złośliwie.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

E, Mateusz, nie matacz. I tak jesteś dyżurnym Paulem Draschem, a chodziło Ci tak naprawdę o "cyfrowo onanistyczny klimat" przecież. :D
Ligo

Post autor: Ligo »

Bo tak sobie myślę.. Jeśli tu są fotografie chorego, są fotografie samka, które nieważne w jakiej technologii są robione - fotografiami pozostaną, albo wpk-owe w Domestosie maczane, a już nie mówiąc o tych od ultraortodoksyjnego rabbiego, to nie widzę za bardzo tego cyfrowego onanizmu. Zresztą nawet, jeśli robi się na typowych błonach, to dzisiaj i tak trzeba skorzystać z cyfrowego skanera i z cyfrowego komputera. Takie czasy, niestety. A może i stety.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

wpk pisze:Preferujemy zdjęcia...zalecany rozmiar 2048 pixeli...
Pisz za siebie. Ja muszę te wasze zdjęcia oglądać na pożyczonym rzutniku lub sklejać 4 monitory. A, że nikt mi nie chce pożyczyć rzutnika UHD a monitor mam tylko jeden to te wasze mikro formaty muszę przewijać i jak już przewinę do dołu to zapominam co było na górze. Dajcie skalowanie, jak się da, a jak nie to wrzucajcie miniaturki 900px w pionie z odnośnikiem do czegoś większego.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Chyba też przewijam... Sprawdzę, bo też nie pamiętam.
Francisco

Post autor: Francisco »

cz4rnuch pisze:
wpk pisze:Preferujemy zdjęcia...zalecany rozmiar 2048 pixeli...
Pisz za siebie. Ja muszę te wasze zdjęcia oglądać na pożyczonym rzutniku lub sklejać 4 monitory. A, że nikt mi nie chce pożyczyć rzutnika UHD a monitor mam tylko jeden to te wasze mikro formaty muszę przewijać i jak już przewinę do dołu to zapominam co było na górze. Dajcie skalowanie, jak się da, a jak nie to wrzucajcie miniaturki 900px w pionie z odnośnikiem do czegoś większego.
+1

Ale Woytek już na Nikoniarzach się ciskal o wielkosc zdjec. Wszystko musi być wielkie. 50tka z najwieksza chyba dostepna na rynku dziura, samochod najwiekszy, zdjecia na caly ekran jakby niby lepsze od tego stac się mialy...

Do Ameryki se wyjedz. Misissipi wieksza od Wigolabki.
Ligo

Większe jest lepsze. Hmm... a może dłuższe?

Żeby nie było, że tylko cyfrowo, to z kwadratu, tylko ujowo zeskanowane.
To widoczek z mojego bejzmentu. Aha... bejzment - mówiłem już?

Obrazek
puch24

Post autor: puch24 »

Taki trochu wysoki ten bejzment.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Bo w jueseju i piwnice mają najwyższe, a co! ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Największe! :-)

Ale przecie wiadomo, że bejzmenty są wysokie i nisokie. Ja mam pecha ten pierwszy.
ODPOWIEDZ