W poszukiwaniu Św. Grilla
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Spieszcie się kochać Lenę, tak szybko sprzedaje!
- rbit9n
- Ribitibi
no a pytałeś w serwisie triopo?Owain pisze:To ja z innej beczki, może coś poradzicie. Miałem ja fajny statyw, Triopo c-258. Ale w kwietniu jak robiłem foty baru dla koleżanki, potraciła ona statyw (całe szczęście bez aparatki) i runął on na płytki, odłamując te plastikowe motylki blokady. Badziew. Statyw jest chyba do wypierdolenia na śmietnik, bo nie da się blokować tej jednej nogi ani jakoś dosztukować. Niby jest tam ośka, którą można by wybić przy każdym zamknięciu, ale raczej takich zamiennych części jak motylki do statywów to nie sprzedają. Co prawda nie używam statywu często, ale mi brak ostatnio. Jakieś rady, co do statywki tak kole 250 zł albo naprawy tego triopo?
w każdym razie, gdyby to było półtora roku temu, to mógłbym Ci sprzedać szerpę 600R za 150zł, ale nie jest więc... w każdym razie szerpa to moim zdaniem minimum, ale nówki za tę kasę (250zł) chyba nie złupisz.
zresztą, po co Ci statyw? nocą nie robisz. a za dnia wystarczy porządnie kaszlnąć i też wyjdzie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Z częściami zamiennymi do tych różnych tanich wyrobów może być kłopot, ale co szkodzi zapytać?
- rbit9n
- Ribitibi
a porpos statywu, to kiedyś śmieszną anegdotę opisał Michael Kenna na FB. hue, hue, hue.
Aaaallleee śmieszna, he, he, he!
- rbit9n
- Ribitibi
ubaw pierwsza klasa. nieprawdaż.
- rbit9n
- Ribitibi
odszczekuję. zaiste minolta MAF ma popychacz przysłony, którym popycha przysłonę, jednak jest on tak skryty, że nie badając wcześniej tematu, nie zauważyłem go. odhau, hau.
MNIE nie wierzyłeś w kwestii sprzętowej?
Ale chwali Ci się odhałhał.
Odwaga cywilna. 
Mam taki zapytas: wymienilibyście używanego D200 na używanego D300 (bez s, bo za drogi)?

Ale chwali Ci się odhałhał.

Mam taki zapytas: wymienilibyście używanego D200 na używanego D300 (bez s, bo za drogi)?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
NIE!
Wiem, co mowię - kiedyś zrobiłem podobnie, z tym, że prawie nowy na całkiem nowy.
I zdjęcia zaczęły być plastikowe - widziałem to, choć wtedy nie wiedziałem, o co chodzi.
Wiem, co mowię - kiedyś zrobiłem podobnie, z tym, że prawie nowy na całkiem nowy.
I zdjęcia zaczęły być plastikowe - widziałem to, choć wtedy nie wiedziałem, o co chodzi.
CMOS vs. CCD?