Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Stream of consciousness

Post autor: cz4rnuch »

Albo w bezcłówce na JFKu. Przy ostatniej promocji na loty wyjdzie tego z 6 tysi oszczędności.
puch24

Post autor: puch24 »

Czytałem, że cała pula przedsprzedaży już została wyprzedana. Ludzie rzucili się jak na mięso bez kartek.

Dodano po 1 minucie 4 sekundach:
Ale potem trzeba by go przemycić do PL...
cz4rnuch

A tam przemycić. Wyrzucasz opakowanie.
samek

Post autor: samek »

cz4rnuch pisze: 30 sie 2017, 12:10 A tam przemycić. Wyrzucasz opakowanie.
Te czorne to kombinujom jak kuń pod górkie.
puch24 pisze: 30 sie 2017, 12:07 Czytałem, że cała pula przedsprzedaży już została wyprzedana. Ludzie rzucili się jak na mięso bez kartek.
I to pokazuje, że żyjemy na zadoopiu. Część świata po prostu kupuje, a nie płacze na forach.
Inną sprawą jest, że z pozycji naszego zadoopia moglibyśmy pamiętać ile zazadoopii jest za naszym zadoopiem.
I że w sumie, to mamy się całkiem przyjemnie.
You know nothing Jon Polack.
cz4rnuch

Przepraszam. Miałem na myśli zgubienie opakowania. A te 19k plnów to skąd ta cena, bo aż mi się wierzyć nie chcę, że taka różnica? Nawet w tradycyjnie najdroższej Angolii wychodzi w przeliczeniu 16k.
samek

Post autor: samek »

cz4rnuch pisze: 30 sie 2017, 12:34 A te 19k plnów to skąd ta cena, bo aż mi się wierzyć nie chcę, że taka różnica? Nawet w tradycyjnie najdroższej Angolii wychodzi w przeliczeniu 16k.
W FotoPlusie wystawili na stronie za 16999.
Ale ja to mam w.
Chciałbym jakiegoś fajnego Df - ale z matrycą 24 mega.
Ale o wiele bardziej prawdopodobne jest, że D800 ma u mnie dożywocie :)
puch24

widziałem na FB...

Ale to ze strony cyfrowe.pl

Obrazek

Ale zdaje się, że spada:

Obrazek

w foto-plus też 16999,-
cz4rnuch

W styczniu pewnie będzie po 15k. Choć dla mnie to i tak gdzieś z 5 razy "zadrogo".
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

a na marginesie takie pytanko.. jak to jest z tym przywożeniem rzeczy z USA? Serio trzeba aż opakowanie wyrzucać? Znaczy celnik będzie szukał na dnie torby kartonowego opakowania i domniema, że kupione to co na szyi wisi w USA i trza podatek? Hmm, Ligo? :)

A jak Brytole się Brexitną, to tam też będzie taniej, czy planują jakąś unię celną? Bo do USA to za dużo znajomych mi nie lata, ale do GB to już mnóstwo :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Niedługo przestaną latać do GB... :-P

Z Betixem to jest zdaje się jak w czeskim filmie: nikt nic nie wie. Ja w każdym razie nie słyszałem żadnych konkretów, natomiast spotkałem się już z pytaniami jak to będzie z cłem itp.

Pudełko po aparacie wyraźnie zdradza, że tam kupiłeś, bo przecież nikt normalny nie jeździ z pudełkami. Bez pudełka może się udać

Jechałem kiedyś do Rosji. Na granicy - deklaracja wwozowa. Pytam, czy wpisywać sprzęt fotograficzny. Odp.: tylko jeśli sprzęt jest radziecki/rosyjski. Miałem Nikona, nie wpisałem. Przy wyjeździe pytają: dlaczego Nikon nie wpisany do deklaracji wwozowej?

Teoretycznie, przy wjeździe do USA powinno się zadeklarować wwożony cenniejszy sprzęt, i umieścić go też w deklaracji wywozowej. Jeśli kupi się sprzęt tam, to oczywiście nie będzie go w deklaracji wwozowej do USA, i polscy celnicy teoretycznie mogą się przyczepić, jeśli przeszukają bagaż. Mnie się nie czepiali.
ODPOWIEDZ