Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: rbit9n »

zabrakło śmietany z rana,
wina Anana Kofana.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Pół godziny temu miałem dziwne doświadczenie. Wyszedłem do Żabki coś dokupić.
Z domu mam 500 metrów ślepą uliczką, która łączy się bez wjazdu z ruchliwą dwupasmówką.
Mijam mężczyznę koło czterdziestki, typ budowlańca. Na zakręcie patrzę odruchowo w ulicę. Coś mnie w tym człowieku zaniepokoiło.
Chyba słusznie, facet osuwa się na chodnik wykonując rękoma jakby epileptyczne ruchy. Podbiegam, leży sztywny w połowie na jezdni i części chodnika, piana z ust, oczy zmrużone, lico jakby pod napływem krwi i na nic nie reaguje. Nie mam pewności, może padaczka. Widziałem już takie ataki. Chcę zadzwonić na pogotowie, ale nie zabrałem z sobą telefonu. Co robić czekać na kogoś, czy pobiec 150m
do domu ? Waham się, jednak decyduję biec po telefon. Dzwonię zdyszany z domu, relacjonuje sytuację, proszą mnie o powrót na miejsce. Biegnę na ulice, gościa nie ma, rozpłyną się. Rozglądam się po zakamarkach, może gdzieś doczołgał się ? Dzwonię ponownie.
Karetka była już w drodze, dyspozytor odwołuje ją z trasy...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Nordevind nie uratował epileptyka.
Wina Ojca Rydzyka.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
nordenvind

Karva, jakie śmieszne...rymy częstochowskie
Ostatnio zmieniony 14 lis 2017, 20:05 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

No sory, może faktycznie nie na miejscu. Ale jednak gość oddalił się o własnych siłach...
nordenvind

Tylko chwilę przedtem jak był siny jakby dogorywał. Chyba dobrze, że oddalił o własnych silach ?
Nie mam z tego powodu ujmy na honorze...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

nordenvind pisze: 14 lis 2017, 20:02 Karva, jakie śmieszne...rymy częstochowskie
Bolą oczy, gdy się czyta?
Wina wpkx'a i rbita! :P

Też dziś miałem chujowy dzień. Najpierw rano okazało się, że 'sąsiedzi' pozrywali moje ogłoszenia o chęci wynajęcia miejsca postojowego, bo tak. Potem spędziłem trudną godzinę w US i w sądzie następną, kaszląc jak gruźlik, bo nam z żoną nie może przejść jakiś syf na krtani już od miesiąca, potem okazało się, że ktoś mnie próbował oszukać na głupie 30 zł, potem nie mogłem zmienić opon bo Rzesza stoi zakorkowana przez durny remont strategicznego przejazdu kolejowego, a na koniec nie mogę się upić wiśniówką :(

W ogóle to Rzesza to ewenement, na świętach miasto wymarłe, w okresie wakacyjnym też jeździ się spoko, ale od października... masakra. Z 180 tys mieszkańców dobi się 240 tys. A mnóstwo studentów ma jakiegoś przepalonego diesla za 3 tys zł i korki gotowe.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Korek w szyjce nie wytrzymał - wina wina.
nordenvind

Owain pisze: 14 lis 2017, 20:44
Też dziś miałem chujowy dzień...
Dlaczego też ? Miałem dzisiaj "dzień jak co dzień", normalny...
Jeśli nas coś łączy, to może jedynie ten niedoleczony kaszel. Mam podobne objawy, chyba jakaś globalna zaraza.
Czosnek, syrop z cebuli i inne w codziennym menu :)
Owain pisze: 14 lis 2017, 20:44 W ogóle to Rzesza to ewenement, na świętach miasto wymarłe, w okresie wakacyjnym też jeździ się spoko, ale od października... masakra. Z 180 tys mieszkańców dobi się 240 tys. A mnóstwo studentów ma jakiegoś przepalonego diesla za 3 tys zł i korki gotowe.
To u nas w/g Twojego wzoru z początkiem roku akademickiego powinno robić się z 300tyś, jakieś 390tyś :)
Ostatnio zmieniony 14 lis 2017, 21:11 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Dziś przynajmniej umilał mi godzinę w sądzie kolega Maciek Terpiński, canoniarz, który strasznie chwalił jakiegoś tam bezlusterkowaca canona apsc z obiektywem 22/2.

Foty Maćka głównie kotletowe, ale te z Ignaczakiem (który jest przyjacielem jego rodziny), są na tle tych murali, co tu ktoś te same, lub podobne wrzucał. Gdzie to?

http://terpinski.pl/2016/07/iglaszyte/

Dodano po 2 minutach 39 sekundach:
ps. Pietrek, czy to te cembrowinki koło hali na Podpromiu?
ODPOWIEDZ