Znów mnie zlinczujecie ale zupełnie z ciekawości zapytam, jak się suwakuje aby takie zdjęcie wyszło? Znalazłem w necie a konkretniej naszej lokalnej gazety (artykuł o czapkach), ale pomimo tego, że nie zamierzam się zaangażować w fotografię produktowo-czapkarską (wiem, że i tak będzie polew ) to chyba gdzieś mi świtało, że gdzieś są jakieś takie presety na symulację jakiejś konkretengo rodzaju kliszy. No, wiecie o co chodzi, Wy ahaby!
wpk pisze: ↑08 gru 2017, 16:16
W Lightroomie są. W NIKu są. Wszędzie są. Nostalgia. Rosebud...
No widzisz, jednak się muszę uczyć Co prawda wolę sam suwakować podstawowymi suwakami zamiast takie pseudo czary wyprawiać (zwłaszcza że primoplan pod światło robi chyba takie od ręki), ale warto wiedzieć. No to gdzie to jest w LR?
W presetach przecież jest kilka. I można ich dużo ściągnąć z netu - ludziska się nudzą, to presetują i publikują, realizując się w swych ambicjach. I dobrze, bo zamiast tego mogliby mordować.
wpk pisze: ↑08 gru 2017, 16:16
W Lightroomie są. W NIKu są. Wszędzie są. Nostalgia. Rosebud...
No widzisz, jednak się muszę uczyć Co prawda wolę sam suwakować podstawowymi suwakami zamiast takie pseudo czary wyprawiać (zwłaszcza że primoplan pod światło robi chyba takie od ręki), ale warto wiedzieć. No to gdzie to jest w LR?