Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Stream of consciousness

Post autor: wpk »

Sklecił mnie niczym doktor Frankenstein.
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Ciekawe, 11/21 mi się dziecko urodziło...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Tradycja?
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Nie, ale wypić zawsze można.
cz4rnuch

Dyp. No. 2

Post autor: cz4rnuch »

Obrazek Obrazek

+ Zocalo

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

sorevell pisze: 14 gru 2017, 23:02 Nie, ale wypić zawsze można.
Ba... Tuszę jednakowoż, że tatuaży nie ma.

PS Bambo - pierwsze (czemu takie małe?) i ostatnie.
I czekamy na selfie z zegarkiem.
A na N. jest nawet specjalny dział dla brandz... branzoleciarzy.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Pierwsze niesamowicie dobre, niestety ten padalec Bambo znów nie przybliży suwaczko-nik-o-logii, tylko będzie się prowokacyjnie wydurniał. Ech, ci artyści... :(
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

No, enfin te najbardziej exotyczne! :-D
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owain pisze: 15 gru 2017, 08:28 ...niestety ten padalec Bambo znów nie przybliży suwaczko-nik-o-logii, tylko będzie się prowokacyjnie wydurniał. Ech, ci artyści... :(
Prosto z puszki. No może jakieś kosmetyczne zmiany. O ile dobrze pamiętam to zdjąłem jedynie trochę świateł w LR, dla większej dramaturgii przyciemniłem to co i tak było ciemne oraz oczywiście plus piętnaście do klarity. Potem wykadrowałem na kwadratowo i wrzuciłem do NIKa gdzie kolejno: podostrzyłem automatem, w CEP4 skorzystałem z prokontrastu gdzie zdjąłem fioletowy zafarb od Canona (w sumie to nie wiem po co bo i tak w planach miał być BW) i dodałem szczyptę kontrastu (14% tego bardziej dynamicznego). Potem zapodałem zakładkę darken/lighten gdzie najpierw dodałem winietę, potem wyrzuciłem, potem dodałem i zmniejszyłem, potem wyrzuciłem, a potem znowu dodałem, zmniejszyłem winietę oraz rozjaśnienie i tak zostawiłem. Wszystko to delikatnie ociepliłem w brilliance/warmth (nie wiem po co bo miałem w planach BW) ale znowu wyszła fioletowizna (albo sobie wkręciłem) więc wyrzuciłem. Potem przeskoczyłem na profesjonalnego anala dwójkę gdzie szybkim ruchem myszki ominąłem gotowe efekty klasyczne i skierowałem się bezpośrednio na mokre płytki skąd wybrałem dla siebie mokrą No. 7 (nie było czarnej No 1 a szkoda). Tu bez chwili wahania pozbyłem się winiety a typ kliszy zamieniłem na bardziej subtelny (czwarty rząd, okienko pierwsze od lewej). Golnąłem Araratu i stwierdziłem, że efekt jest niezadowalający więc wybrałem silvera a z niego antyczną numero uno, w końcowych poprawkach zmieniłem zabarwienie na neutralne a winietę na soczewkę z zanikaniem 2 oraz dosłownie o milimetr przesunąłem w górę krzywą (w dolnych partiach).Ziarna nie ruszałem, bo nie zauważyłem. Zadowolony zapisałem poprawki i pewnym krokiem udałem się do sławojki odcedzić ziemniaczki. Na prawie samym końcu punktem kontrolnym poprawiłem pieska w Vivezie a całość zmniejszyłem w LR do wielkości dyptykowej. Potem ogoliłem się, zjadłem śniadanie i poszedłem spać. A czemu akurat tak to chuj jeden wie. Byłem pijany wnioskując po muzie jaką wam wczora puszczałem.
wpk pisze: 15 gru 2017, 07:38 ...pierwsze (czemu takie małe?)...
Wpadnij do Owiego, będziesz miał na cały ekran :)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ty nie jesteś murzynem. Murzyny tak nie umio.
ODPOWIEDZ