Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Places

Post autor: cz4rnuch »

Jednak nikt nie wygrał, bo Godzilla była z Kulpiksa, przymkniętego do f/5.6
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

cz4rnuch pisze: 18 gru 2017, 08:13 Jednak nikt nie wygrał, bo Godzilla była z Kulpiksa, przymkniętego do f/5.6
Czyli to jednak chujowa czarnuszkowa oprupka :P ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

A tam, ciskasz się, bo nie wygrałeś pucharu prezesa.
namoamo

Post autor: namoamo »

IMO żadne szkło nie uratowałoby tego zdjęcia.
cz4rnuch

IMO masz rację, bo nawet z jakimś szkłem dupy to nie urywa. Ze żadnym szkłem mogłoby by jeszcze gorzej. Albo lepiej.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Mędrc4 szki3łk0 i 0k0.
namoamo

cz4rnuch pisze: 18 gru 2017, 09:43 IMO masz rację, bo nawet z jakimś szkłem dupy to nie urywa. Ze żadnym szkłem mogłoby by jeszcze gorzej. Albo lepiej.
Bez szkła byłaby plama, zapewne nadal interesująca, dla kogoś.

Mnie chodziło o samą fotografię i jej złą kompozycję, pomijając nieszczęsnych ludzi w nieodpowiednim miejscu to chociaż ta ostrość powinna być właśnie na drugim planie.
Stąd napisałem o "szkle"(potocznie o obiektywnie) że nawet takim ze światłem f0.5 było by wciąż źle.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

namoamo pisze: 18 gru 2017, 10:19
cz4rnuch pisze: 18 gru 2017, 09:43 IMO masz rację, bo nawet z jakimś szkłem dupy to nie urywa. Ze żadnym szkłem mogłoby by jeszcze gorzej. Albo lepiej.
Bez szkła byłaby plama, zapewne nadal interesująca, dla kogoś.

Mnie chodziło o samą fotografię i jej złą kompozycję, pomijając nieszczęsnych ludzi w nieodpowiednim miejscu to chociaż ta ostrość powinna być właśnie na drugim planie.
Stąd napisałem o "szkle"(potocznie o obiektywnie) że nawet takim ze światłem f0.5 było by wciąż źle.
Ahab! Ahab! Nikoniarz!! :P ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
namoamo

To chyba dwa różne fora nikoniarzy czytamy.
cz4rnuch

namoamo pisze: 18 gru 2017, 10:19...Mnie chodziło o samą fotografię i jej złą kompozycję, pomijając nieszczęsnych ludzi w nieodpowiednim miejscu to chociaż ta ostrość powinna być właśnie na drugim planie.
Samego pstryka nie bronię, bo faktycznie nie ma czego, zwykła wrzutka, ale z tym "powinna" to się niestety zgodzić nie mogę. Nie ma czegoś takiego jak "powinna" tym bardziej, że słusznie czy nie tematem zdjęcia jest u mnie rzeźba więc może popełniłem błąd obierając ją sobie za bohatera, ale skoro już tak sobie wymyśliłem to muszę być konsekwentny i ostrość powinna być właśnie tam gdzie jest ;) Resztę co prawda mogłem bardziej rozmyć, ale nie podobało mi się takie rozwiązanie.

PS Szkło f/1.4 mogłoby jedynie pogorszyć sprawę. Tu lepszy wedle twoich zaleceń mógłby się okazać jedynie ten:

Obrazek
ODPOWIEDZ