Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: Owain »

Mam jedno i drugie i dupa. Po przeładowaniu systemu, ponownym uruchomieniu znaczy - nie woła o hasło, jednak po odhibernowaniu lub po uśpieniu np. zamkniętą klapą, dalej żąda hasła. :(
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

Post autor: gavin »

Ustawienia -> Konta -> Opcje logowania -> Po jakim czasie od oddalenia się od komputera, system Windows ma wymagać ponownego zalogowania -> Zmień na Kiedy komputer wznawia pracę po uśpieniu -> nigdy
puch24

Post autor: puch24 »

Bo może masz ustawione żądanie hasła przy wybudzaniu?
Ja np mam ustawione hasło, bo czasem korzystam z lapka w szkole, zostawiam włączony na biurku, i nie chcę, by studenci mi grzebali. Niestety, trafiają się tacy, którzy próbują... :-( Albo grzebią w papierach... :-(
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Bardzo ładnie dziękuję :) Działa :)
gavin

Post autor: gavin »

Koniec sezonu ślubniakowego, ostatnia fota ślubna 2017 obrobiona. 8-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Chwalcie Pana! Jezus nagusieńki!
Owain pisze: 23 gru 2017, 18:35 Po jakiego chuja kupiłem monitor z IPSem? Przecież się na to nie da patrzeć. Kontrast jest po prostu za duży i nie da się tego wyregulować. Win 10 już wkurwia, ale najbardziej wkurwia skalowanie. Na 100% gówno widzę, domyślnie jest 125%, przez co w uj elementów jest po prostu nieostra. Znacznie bardziej nieostra, niż na 1366x768.
Chuj, kurwa, dupa, cipa! I jeszcze se myszkę logitecha kupiłem nową, w której kółko mnie wkurwia, bo jest tak wyprofilowane, że się ślizga. jajebie.
Muppet Show, loża szyderców, Statler:
- Aleś Ty gupi. Trzeba było przez Internet w Komputroniku zamówić. Posypałbyś sobie okruszków z makowca do klawiatury, potłuścił obudowę olejem z karpia, popluł matrycę ajerkoniakiem i spokojniutko, w torbie z Biedronki, po świętach odniósł do salonu. W dodatku o dwieście złotych mniej byś zainwestował... Aleś Ty gupi! :mrgreen:
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

E tam. Niby są jakieś Acery czy Asusy z niezłymi - w sensie kolorystyki matrycami TN, ale nie za bardzo pasowało mi innymi parametrami. Trzeba się przyzwyczaić albo żonie oddać tego lapka, a samemu... wyjechać w Bieszczady. Natomiast to skalowanie jest wkurwiające. Ewidentna niedoróbka majkrosoftu.

A tak poza tym to kupiłem dziś w Makro całego, patroszonego łososia i zrobiłem go po żydowsku w galarecie, która nie wiem czy się zastygnie. Z rodzynkami i migdałami, pietruszką i marchewką ciętą w gwiazdki :> Zdjęcia mam, ale zanim na to gówno laptopowe przeniese LR to minie jakiś czas... Aha, piszą, że ten lapek jest zażółcony. Jak go odżółcić nie mając kalibratora?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ty go najpierw Geigerem sprawdź.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Czy Mullerem lepiej? :P
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Nie lepiej tylko w drugiej kolejności. :D
ODPOWIEDZ