Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Mam jedno i drugie i dupa. Po przeładowaniu systemu, ponownym uruchomieniu znaczy - nie woła o hasło, jednak po odhibernowaniu lub po uśpieniu np. zamkniętą klapą, dalej żąda hasła. 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ustawienia -> Konta -> Opcje logowania -> Po jakim czasie od oddalenia się od komputera, system Windows ma wymagać ponownego zalogowania -> Zmień na Kiedy komputer wznawia pracę po uśpieniu -> nigdy
Bo może masz ustawione żądanie hasła przy wybudzaniu?
Ja np mam ustawione hasło, bo czasem korzystam z lapka w szkole, zostawiam włączony na biurku, i nie chcę, by studenci mi grzebali. Niestety, trafiają się tacy, którzy próbują...
Albo grzebią w papierach... 
Ja np mam ustawione hasło, bo czasem korzystam z lapka w szkole, zostawiam włączony na biurku, i nie chcę, by studenci mi grzebali. Niestety, trafiają się tacy, którzy próbują...

- Owain
- Nasz Czelnik
Bardzo ładnie dziękuję
Działa 

Koniec sezonu ślubniakowego, ostatnia fota ślubna 2017 obrobiona. 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Chwalcie Pana! Jezus nagusieńki!
- Aleś Ty gupi. Trzeba było przez Internet w Komputroniku zamówić. Posypałbyś sobie okruszków z makowca do klawiatury, potłuścił obudowę olejem z karpia, popluł matrycę ajerkoniakiem i spokojniutko, w torbie z Biedronki, po świętach odniósł do salonu. W dodatku o dwieście złotych mniej byś zainwestował... Aleś Ty gupi!
Muppet Show, loża szyderców, Statler:Owain pisze: ↑23 gru 2017, 18:35 Po jakiego chuja kupiłem monitor z IPSem? Przecież się na to nie da patrzeć. Kontrast jest po prostu za duży i nie da się tego wyregulować. Win 10 już wkurwia, ale najbardziej wkurwia skalowanie. Na 100% gówno widzę, domyślnie jest 125%, przez co w uj elementów jest po prostu nieostra. Znacznie bardziej nieostra, niż na 1366x768.
Chuj, kurwa, dupa, cipa! I jeszcze se myszkę logitecha kupiłem nową, w której kółko mnie wkurwia, bo jest tak wyprofilowane, że się ślizga. jajebie.
- Aleś Ty gupi. Trzeba było przez Internet w Komputroniku zamówić. Posypałbyś sobie okruszków z makowca do klawiatury, potłuścił obudowę olejem z karpia, popluł matrycę ajerkoniakiem i spokojniutko, w torbie z Biedronki, po świętach odniósł do salonu. W dodatku o dwieście złotych mniej byś zainwestował... Aleś Ty gupi!

- Owain
- Nasz Czelnik
E tam. Niby są jakieś Acery czy Asusy z niezłymi - w sensie kolorystyki matrycami TN, ale nie za bardzo pasowało mi innymi parametrami. Trzeba się przyzwyczaić albo żonie oddać tego lapka, a samemu... wyjechać w Bieszczady. Natomiast to skalowanie jest wkurwiające. Ewidentna niedoróbka majkrosoftu.
A tak poza tym to kupiłem dziś w Makro całego, patroszonego łososia i zrobiłem go po żydowsku w galarecie, która nie wiem czy się zastygnie. Z rodzynkami i migdałami, pietruszką i marchewką ciętą w gwiazdki :> Zdjęcia mam, ale zanim na to gówno laptopowe przeniese LR to minie jakiś czas... Aha, piszą, że ten lapek jest zażółcony. Jak go odżółcić nie mając kalibratora?
A tak poza tym to kupiłem dziś w Makro całego, patroszonego łososia i zrobiłem go po żydowsku w galarecie, która nie wiem czy się zastygnie. Z rodzynkami i migdałami, pietruszką i marchewką ciętą w gwiazdki :> Zdjęcia mam, ale zanim na to gówno laptopowe przeniese LR to minie jakiś czas... Aha, piszą, że ten lapek jest zażółcony. Jak go odżółcić nie mając kalibratora?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ty go najpierw Geigerem sprawdź.
- Owain
- Nasz Czelnik
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie lepiej tylko w drugiej kolejności.