Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: puch24 »

Mogę, ale nic to nie daje. Przy próbie startu z hdd jest tylko komunikat o błędzie dysku.
gavin

Post autor: gavin »

puch24 pisze: 16 sty 2018, 14:12 Mam zapytasa i proźbę o pomoc.
Musiałem na desktopie zainstalować zupełnie od nowa Win 7.
Ni chuja nie mogę go zmusić do bootowania z twardkiego. W napędzie musi być płyta DVD z Win 7. Wtedy system rusza normalnie.
Zainstalowałem na tym apdejt do Win 10. Ta sama sytuancja, w napędzie musi być bootowalny dysk cd/dvd. :-( Może to być też tzw dysk naprawczy, ale przy starcie nie pojawiają się żadne opcje do wyboru przy naprawie, tylko od razu bootuje się do Win 10.
Co robić?
Odpal z CD, daj tam "Napraw komputer", potem chyba było "Zaawansowane", i daj "Wiersz poleceń" czy jak to tam się nazywa. Coś jak CMD.

potem wpisz:

Bootrec /fixmbr

Bootrec /fixboot

Bootrec /rebuildbcd
puch24

Gunwo. Gdy uruchamiam z płyty, butuje mi się do normalnego Win 10. Nie mam żadnej opcji Napraw komputer...
puch24

W Win 10 nie ma F8... :-P
gavin

Winzgroza

Kliknij Start > Zasilanie, przytrzymaj klawisz Shift na twojej klawiaturze i następnie kliknij Uruchom ponownie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i wiersz polecenia
puch24

Dzięx, spróbuję. :-( W Win 10 chytrze wszystko pochowano przed użyszkodnikami, żeby nie naszkodzili. :-(
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

puch24 pisze: 16 sty 2018, 14:51 Dzięx, spróbuję. :-( W Win 10 chytrze wszystko pochowano przed użyszkodnikami, żeby nie naszkodzili. :-(
Bo masz patrzać, pisać na fejsbuku, dodawać do "Dzieła" i się onanizić społecznościowo, a nie tehnikom interesować, bo to dla terrorystuff jest. Kcesz sostać terrorystom?

Dodano po 5 minutach 21 sekundach:
FastStone Image Viewer czy IrfanView? Wpisujcie miasta.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

FastStone

Chujmiętki
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Zoner Photo albo Psionic Viewer. Tego drugiego jeszcze nie ma, ale to się zmieni.
ODPOWIEDZ