Komputrowe dylematy ;)
Re: Komputrowe dylematy ;)
Mogę, ale nic to nie daje. Przy próbie startu z hdd jest tylko komunikat o błędzie dysku.
Odpal z CD, daj tam "Napraw komputer", potem chyba było "Zaawansowane", i daj "Wiersz poleceń" czy jak to tam się nazywa. Coś jak CMD.puch24 pisze: ↑16 sty 2018, 14:12 Mam zapytasa i proźbę o pomoc.
Musiałem na desktopie zainstalować zupełnie od nowa Win 7.
Ni chuja nie mogę go zmusić do bootowania z twardkiego. W napędzie musi być płyta DVD z Win 7. Wtedy system rusza normalnie.
Zainstalowałem na tym apdejt do Win 10. Ta sama sytuancja, w napędzie musi być bootowalny dysk cd/dvd.Może to być też tzw dysk naprawczy, ale przy starcie nie pojawiają się żadne opcje do wyboru przy naprawie, tylko od razu bootuje się do Win 10.
Co robić?
potem wpisz:
Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /rebuildbcd
Gunwo. Gdy uruchamiam z płyty, butuje mi się do normalnego Win 10. Nie mam żadnej opcji Napraw komputer...
W Win 10 nie ma F8... 

Winzgroza
Kliknij Start > Zasilanie, przytrzymaj klawisz Shift na twojej klawiaturze i następnie kliknij Uruchom ponownie.

i wiersz polecenia
Kliknij Start > Zasilanie, przytrzymaj klawisz Shift na twojej klawiaturze i następnie kliknij Uruchom ponownie.
i wiersz polecenia
Dzięx, spróbuję.
W Win 10 chytrze wszystko pochowano przed użyszkodnikami, żeby nie naszkodzili. 

- Owain
- Nasz Czelnik
Bo masz patrzać, pisać na fejsbuku, dodawać do "Dzieła" i się onanizić społecznościowo, a nie tehnikom interesować, bo to dla terrorystuff jest. Kcesz sostać terrorystom?
Dodano po 5 minutach 21 sekundach:
FastStone Image Viewer czy IrfanView? Wpisujcie miasta.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
FastStone
Chujmiętki
Chujmiętki
Zoner Photo albo Psionic Viewer. Tego drugiego jeszcze nie ma, ale to się zmieni.