Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
No bo A7 to jest pierwsza jaskółka, która wcale wiosny, jak widać, nie uczyniła...
U mnie za oknem w sumie wiosna. Taka nasza, polska.
- Owain
- Nasz Czelnik
Zrobiłem ja dziś test OKD, którego wyników mi się oczywiście nie chce wstawiać. I mój świat runął w gruzach. Bo się okazało, że takumar 50/1.4 na 1.4 i cv 40/1.4 na 1.4 - no prawie takie same, bardzo, bardzo podobne, ale takumar mniejsza winieta, dyćkę lepsza ostrość i dwie dyćki lepsze kolory. A takumar 6 jagiełłów a voitek 20 jagiełłów.
To tak jakby murzyno się interesował.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Dlaczego murzyno od razu? A ja to Ambroży?
- rbit9n
- Ribitibi
bo takie testy robi się na adoxie CMS 20@12 wołanym w adotechu, a następnie powiększanym focomatem z apo-rodagonem, synek.Owain pisze:Zrobiłem ja dziś test OKD, którego wyników mi się oczywiście nie chce wstawiać. I mój świat runął w gruzach. Bo się okazało, że takumar 50/1.4 na 1.4 i cv 40/1.4 na 1.4 - no prawie takie same, bardzo, bardzo podobne, ale takumar mniejsza winieta, dyćkę lepsza ostrość i dwie dyćki lepsze kolory. A takumar 6 jagiełłów a voitek 20 jagiełłów.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
I niby wtedy V. wyjdzie lepiej? Chyba w kolorach. 

- Owain
- Nasz Czelnik
- rbit9n
- Ribitibi
czemu Voigtländer? przecież jest przereklamowany.wpk pisze:I niby wtedy V. wyjdzie lepiej? Chyba w kolorach.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
A ten Takumar to ten, co sam zdjęcia robi? Czy to jakiś inszy był? 

- _13_jacek
- Solona Alicja
zeiss t* 50 1.7?cz4rnuch pisze: ↑12 sty 2018, 00:34 W nowym roku chciałbym zamienić kanuna 50/1.4 na coś innego. Taniej raczej nic ostrego nie znajdę, ale może są jakieś fajne opcje do powiedzmy 5 stówek? Takumar mnie się podoba wizualnie, ale dość drogi. Za ile idzie go kupić w promocyi? A może Olympus jaki jest w tej cenie? Albo co innego. Głównie rozchodzi się mnie o to by było to małe i oczy nie piekły od bokejka.
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"