Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: cz4rnuch »

namoamo pisze: 26 lut 2018, 09:03 No to został Thinkpad :)
Znając szczęście Owaina i jego zamiłowanie do okazyjnych cen to pewnie trafi na coś takiego: https://www.google.pl/amp/www.dziennik. ... zarem.html
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Przecież nie od dziś wiadomo, że carbon jest materiałem palnym.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A powiem Wam, że zacząłem się zastanawiać nad Lenovo Thinkpad P51s. Co prawda hdmi po niewygodnej stronie, ale mam dobre wspomnienia z thinkpadami (z którego własnie piszę, bo służbowy to jeszcze ciągle T420).
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

tylko w uczciwym sklepie kup.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

rbit9n pisze: 26 lut 2018, 09:41 tylko w uczciwym sklepie kup.
Łatwo nie jest. Teraz to każdy oszust. Pisałem Wam, że jak kupowałem w komputroniku to mi cztery kolejne egzemplarze też przychodziły pozwrotowe, porysowane itp.

A tak w ogóle to raczej Thinkpad P52s - nowszy od P51s, lżejszy, nie tak ładny jak precision czy xps, ale nie samą uroda człowiek żyje. Klawiatura wygląda na lepszą, czasy na baterii znacznie lepsze, ale recenzje znalazłem tylko z matrycą UHD, o tej FHD muszę się gdzieś wczytać. Na razie pytanko, czy tamten gość odda mi kasę za zwróconego precisiona ;p
namoamo

Post autor: namoamo »

Tu chyba problem z klientem, no offence.
Mam kolegę który tym handluje, znaczy głównie serwerownie, macierze itd
On skonfigurowanego lapka zamawia u producenta, wystawia fakture, klient otrzymuje towar w stanie w jakim ten opuścił fabrykę, nie ma tekiej możliwości żeby było otwarte przez osoby trzecie.
Gorzej gdy trafi się prywatny, zamówi i za chwilę zwróci, wtedy sprzet jest gorącym kartoflem i tak krąży w coraz gorszym stanie. Już samo hasło "ostatnia sztuka" powinno dać do myślenia.
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Też jestem odrobinę zdziwiony. Przecież cała zabawa z serią Precision polega na tym, że możesz sobie lapka skonfigurować i zamówić na stronie DELL'a. Przychodzi nowy, nieużywany, nie ma opcji, żeby to był zwrot od kogoś, komu się nie spodobał.
namoamo

Post autor: namoamo »

sorevell pisze: 26 lut 2018, 10:29 Też jestem odrobinę zdziwiony. Przecież cała zabawa z serią Precision polega na tym, że możesz sobie lapka skonfigurować i zamówić na stronie DELL'a. Przychodzi nowy, nieużywany, nie ma opcji, żeby to był zwrot od kogoś, komu się nie spodobał.
Ale dwie stówy przecież piechotą nie chodzą :mrgreen:
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

hue, hue, hue. až mnie się przypomniała scéna z "co mi zrobisz...", jak mistrz Polmozbytu, grany przez Kaczora, wylicza klientowi, ile to jest dla niego jeden dzień czekania dłużej. dokładnie dwa koma siedemset dwa. zatem, czy dla dwa koma siedemset dwa procentu, warto się wygłupiać?
namoamo pisze:
sorevell pisze: 26 lut 2018, 10:29 Też jestem odrobinę zdziwiony. Przecież cała zabawa z serią Precision polega na tym, że możesz sobie lapka skonfigurować i zamówić na stronie DELL'a. Przychodzi nowy, nieużywany, nie ma opcji, żeby to był zwrot od kogoś, komu się nie spodobał.
Ale dwie stówy przecież piechotą nie chodzą :mrgreen:
to jest polactwo jak dla mnie, ale co ja się znam?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Może troszkę pomyślisz Piotrze, zanim coś napiszesz?

Kupowałem w normalnym sklepie internetowym. Nigdzie nie było napisane, że sprzęt jest outletowy. Może jestem mało spostrzegawczy, ale na stronie della jakoś nie mogłem znaleźć opcji klik by kupić precisiona 5520 (jest taka opcja dla XPSów). Wasze kolejne niczym niepoparte supozycje, że chciałem szkłem dupę utrzeć są bezpodstawne i obraźliwe. No ale zawsze fajnie sobie potrollować z rana, nie?
ODPOWIEDZ