Chujale

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Metanoia

Re: Chujale

Post autor: Metanoia »

cz4rnuch pisze: 11 mar 2018, 18:35
Methanoia pisze:Czy te grafiki są warte pamięci?...
Tak (niektóre).
Które?

Wiesz, pytam gdyż niedawno przejeżdżałam przez Słupsk i na wylocie na Szczecin jest takich grafik cała masa, grafik na wysokim poziomie i szkoda mi była czasu aby się zatrzymać i je uwiecznić.
Jak będę tam następnym razem to postaram się znaleźć w sobie imperatyw, dzięki któremu będę je mogła wam zaprezentować.

Przypomina mi to forum poezja.org.
90% z publikowanych tam prac to autorski sposób na komunikację ze światem ale nie mający z poezją wiele wspólnego.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2018, 19:00 przez Metanoia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Mój boże... ;)
Awatar użytkownika
abishai
Osia mówiła - Abiszabi

Post autor: abishai »

wpk pisze:Damian - to ostatnie to Metka?
Ta zbolała mina mogła by to sugerować, nic jednak nie powiem bo dopiero sobie na wpierdol zarobie..
A zęby nie groszki, w kiosku nie kupie;)

Przedostatni chujal natomiast jak go tylko wypatrzyłem od zaraz mi się jakoś tak z cz4rnym skojarzył :)
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Methanoia pisze: 11 mar 2018, 18:56...Które?
W zasadzie nie powinienem tego pytania traktować na serio, ale i tak odpowiem. Jeśli nie masz potrzeby focenia murali to nie czuj się przymuszona. Ja nie czułbym się przymuszony do wrzucania tu np fotek, które ostatnio popełniłaś, ale rozumiem, że Ty odbierasz to inaczej. A pamięć mam pojemną więc nie szkoda mi trochę miejsca na kilka chujali. Dla tych, którzy mają mało miejsca być może faktycznie potrzebna jest selekcja :) Forum poezja nie znam, ale wnioskuję, że traktuje ono o poezji i jeśli jakieś tam wpisy nie trzymają poziomu to być może słusznie się wzdrygasz. A jeżeli podforum o nazwie chujale również kojarzy Ci się z wysoko zawieszoną poprzeczką to już rozumiem skąd ten zawód :)

PS Skoro na wylotówce Słupska są "dzieła" niegorsze niż część z tu zaprezentowanych to może jednak warto poświęcić im trochę więcej czasu niż rzut oka z samochodu. Część z tu zaprezentowanych to uznane dzieła uznanych już artystów, którzy trzepią niezłą kasę. Jeśli pomożesz tym nieznanym odnieść nie mniejszy sukces, spełnisz dobry uczynek a podobno takimi gestami najłatwiej zapunktować u Najwyższego.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2018, 19:25 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

+Jezus. ;)
Metanoia

nie rozumiem Twojej niechęci do mojej osoby.
Zapytałam jedynie czy jest sens katalogować ten kolorystyczny bełkot.
mam osobiste wątpliwości czy sztuka zredukowana do formy coś przekazuje, choć może jedynym przekazem jest właśnie kicz?
I jestem 100% pewna, że gdybym wzięła spray i malowała konsekwentnie na ścianach w różnych krajach jelenia na rykowisku.
Konsekwentnie ten jeden temat to za kilka lat byłabym uznana za artystkę występującą przeciw konwenansom.
cz4rnuch

abishai pisze: 11 mar 2018, 19:01 Przedostatni chujal natomiast jak go tylko wypatrzyłem od zaraz mi się jakoś tak z cz4rnym skojarzył :)
Mina się zgadza, bo ja się nigdy nie uśmiecham :(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ale maskie na awatarze masz uśmiechniętą, hipokryto.

Lena, to Ty masz niechęć do zdjęć Marcina.
Metanoia

Podoba mi się koncepcja odessania/zrecyklingowania tego materiału drukarskiego ze ścian i zrobienia z tego powiedzmy jednego kubła farby.
Wyobraźcie sobie, że jednej nocy znikają wszystkie grafiki na świecie ale możecie w tajnej piwnicy pokazać zaufanym kubeł brunatnej, cuchnącej cieczy, w którym może zobaczyć wszystkie najważniejsze dzieła grafitti art tego świata.
I powiedzmy aby pogrążyć już do końca próżnię tego świata wystawić ten kubeł na aukcji za milion ojro i go za tyle sprzedać :D
cz4rnuch

Methanoia pisze: 11 mar 2018, 19:26 nie rozumiem Twojej niechęci do mojej osoby.
Zapytałam jedynie czy jest sens katalogować ten kolorystyczny bełkot.
mam osobiste wątpliwości czy sztuka zredukowana do formy coś przekazuje, choć może jedynym przekazem jest właśnie kicz?
I jestem 100% pewna, że gdybym wzięła spray i malowała konsekwentnie na ścianach w różnych krajach jelenia na rykowisku.
Konsekwentnie ten jeden temat to za kilka lat byłabym uznana za artystkę występującą przeciw konwenansom.
No więc na serio Ci odpowiedziałem, że sens dla mnie jest. Podobnie jak jest sens katalogowania zdjęć, które tu wrzucasz a które dla mnie najmniejszego sensu nie mają. Nie mam z tym jednak problemu, bo wiem, że dla Ciebie jednak miało. Z tym, że jest to bęłkot zupełnie się nie zgadzam. Odniesienia sukcesu życzę Ci szczerze, ale może najpierw skończ studia, tak na wszelki wypadek. Bo wiesz pisać, że jest się osobą utalentowaną, niezwykle przenikliwą, inteligentną i jedną na milion jest znacznie łatwiej niż taką osobą być.

Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
wpk pisze: 11 mar 2018, 19:32 Ale maskie na awatarze masz uśmiechniętą, hipokryto...
To maska demona więc i uśmiech nieco inny. Edit: A nie sorki. To na innym forum.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2018, 19:38 przez cz4rnuch, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ