Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: Owain »

Tak się zastanawiam nad zakupem kalibratora x-rite i1 display pro za 900 zł. Gdyż nie jestem przekonany do pełnej wiedzy na temat kalibracji mego ziomka, do którego jeżdżę, z drugiej strony takie smaczki mnie interesują, i chętnie posiadłbym wiedzę o kalibrowaniu. Ale po dokonaniu kalibracji lapka, którego oczekuję jak kania dżdżownic, pewnie bym taki kalibratorek odsprzedał chętnie. Może w takim razie ktoś jeszcze był chętny, albo byśmy się złożyli na kalibrator forumowy? :>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

Post autor: gavin »

Owain pisze: 08 maja 2018, 08:30 Tak się zastanawiam nad zakupem kalibratora x-rite i1 display pro za 900 zł. Gdyż nie jestem przekonany do pełnej wiedzy na temat kalibracji mego ziomka, do którego jeżdżę, z drugiej strony takie smaczki mnie interesują, i chętnie posiadłbym wiedzę o kalibrowaniu. Ale po dokonaniu kalibracji lapka, którego oczekuję jak kania dżdżownic, pewnie bym taki kalibratorek odsprzedał chętnie. Może w takim razie ktoś jeszcze był chętny, albo byśmy się złożyli na kalibrator forumowy? :>
Jak go zamontować finansowo?

Dodano po 4 minutach 23 strzałach znikąd:
Tom4sz pisze: 07 maja 2018, 21:53 Ten erzac stacji dokującej Della to dramat. Przychodzę dziś rano do pracy po tygodniowej labie, włączam kompa i widzę to:
Obrazek
Oczywiście jest przypięty do 130 watowej cegły, podróżnego zasilacza nie używam w biurze. Po kliknięciu "Continue" komputer wyłączył się.

Quo vadis Dellu?
phi 130W,

200W! Łachudry! 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Ultra High Gavinage?
namoamo

Post autor: namoamo »

O, Gavin, wyglądasz na takiego co się zna. Nie za każdym razem wyłącza mi się PC(win10, dell t3500) - klikam zamknij, a on robi restart. Jak się jednak wyłączy to i tak kilka razy dziennie się przebudza, dosłownie na kilkanascie sekund.
To są przepięcia jakieś na zasilaczu?
gavin

Post autor: gavin »

W opcjach zasilania zmień -> Wybierz działanie przycisków zasilania -> odznacz Włącz szybkie uruchamianie.

Daj znacz czy pomogło.
namoamo

Dam znać, dzieki.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A ja serio z tym kalibratorem. Może się byśmy złożyli, ewentualnie ktoś byłby chętny na odkupienie, jak już się pobawię, np. za 675 zł? :> Bo kalibrować i oddawać "na Kuźniara" to na pewno nie będę :>>

Tom4sz, a Tobie w tym precisionie nie trzeszczy przy zawiasach? Strasznie mocno one spasowane w xpsach i tych 5520.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Że niby ja mam ten kalibrator odkupić?
namoamo

Można przycebulić-skalibrować i zwrócić :-)
puch24

Post autor: puch24 »

To jest właśnie metoda "na Kuźniara". :-(
ODPOWIEDZ