Komputrowe dylematy ;)
- sorevell
Re: Komputrowe dylematy ;)
Można też wypożyczyć za stówę na kilka dni.
- Owain
- Nasz Czelnik
W sumie to bardziej bym się chciał nauczyć to robić, jedna z firm sprzedaje kalibrator niby z polską instrukcją. Tam jest trochę okienek typu "zaznacz Matrix" - "odznacz Matrix" i uj wie, co to znaczy i czy trzeba czy nie trzeba. Chętnie bym zgłębił swoją wiedzę w tym zakresie, a jednocześnie się pobawił. Ja też muszę 100 zł zapłacić kolesiowi od kalibracji, w sumie jest bardzo uczynny, raz przyjechał poprawić mi kalibrację za free do Rzeszowa, ostatnio w kilka godzin zrobił sporo profili, ale coś mi się wydaje, że nie do końca ogarnia proces i robi 'na czuja'. A wiecie jak to jest, jak się robi wszystko na "auto".
Myślę, że z palcem w d. sprzedałbym potem za 200 zł mniej, no ale myślę, że czy wpk, czy kilku z nas może chciałoby sobie jednak skalibrować, jeszcze jakbym posiadł ową tajemną wiedzę "jak" - i się nią podzielił.
Na Kuźniara to bym się brzydził, bo o ile kupując lapki faktycznie sprawdzam je i oddaję, bo mają felery albo parametry niespełniające oczekiwań, których nie mogłem sprawdzić zdalnie, to już skalibrowanie i oddanie do sklepu byłoby poniżej mojej godności
Przy wypożyczeniu nie widzę info o tej instrukcji, a sam kalibrator bez dogłębnej wiedzy jak kalibrować, to na uj. Zresztą z wysyłką i odsyłką i tak wyjdzie koło 150 zł, a dają tylko 5 dni (ciekawe czy w tym czas na odsyłkę jest
)
No mogą też zainteresowani zrzucić się po te 100 zł, a kalibrator będzie przechowywał wpk - jako szef wszystkich szefów

No mogą też zainteresowani zrzucić się po te 100 zł, a kalibrator będzie przechowywał wpk - jako szef wszystkich szefów

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- sorevell
Na RPA jest jedna używka za 849. Pewnie możnaby było jeszcze ponegocjować.
a jak koteł mu zje?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A czy Wy, łapserdaki, macie w ogóle dziurę na kalibrator? I osłonę na monitor, w której ta dziura jest? Z klapką?
- sorevell
Wytniem se z kartonu.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czyli jesteś chętny. Kto jeszcze?
- rbit9n
- Ribitibi
kalibracja jest przereklamowana.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- _13_jacek
- Solona Alicja
Co do x-kom zamawiałeś przez internet z odbiorem w sklepie stacjonarnym czy wysyłkowo?
Zastanawiam się nad zakupem tego https://www.x-kom.pl/p/376150-notebook- ... x1050.html Będzie oki

"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
Nie pisałem, sprawdzę jutro.
I uprzejmię donoszę, że zawias nie skrzypi. Jedyne, do czego mogę się przyczepić w kwestii obudowy to to, że niezbyt wygodnie się lapka otwiera - nie bardzo jest za co chwycić. Albo ja nie umiem.