Komputrowe dylematy ;)
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Komputrowe dylematy ;)
Nie. Ja szukam sprzętu o podstawowych parametrach użytkowych. Nie foszę się, że ma 98 czy 89 % poktycia rgb. Nie foszę się, że nie ma natywnych 6500K. Wkurwiam sie o to, że laptop z najwyższej półki danej firmy ma takie podświetlenie matrycy, że można wyimaginować sobie ląd zielonych i czarnych plam na białym tle. To jest tak bardzo żenujące, że nie zostawię tego w spokoju. Della już mam tak dość, że chętnie wymieniłbym na inne, ale... co? No nic. Mam ze 120 tysięcy do wydania, zamówię sobie i lenovo i asusa i uj wi co. Ale żaden chiński sprzedawca nie każe mi użytkować sprzętu wybrakowanego.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- sorevell
Może maka spróbuj.
- Owain
- Nasz Czelnik
- sorevell
Jak to dysku?
- Owain
- Nasz Czelnik
- sorevell
A z jakimś zgrabnym NASem do pary nie będzie wygodnie?
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz, ale pewnie nie. Precision i XPS zapewniał możliwość włożenia dysku na SATA i 98 procent pokrycia sRGB. Nikt nie informował mnie o skutkach ubocznych w postaci ulotów, jajeczno-zielonej plamistości w matrycy i klawiaturze jak w lapku z bierdy za 1500 zł. Jak i z skrzypiącym zawiasem w precisionie i bad-pixel.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- sorevell
NAS. Mam takiego wariata z dwoma dyskami po 2TB (w trybie kopii 1:1) i jestem zadowolony.
Z Sorevellem mam tyle wspólnego 

- rbit9n
- Ribitibi
a co do ustawiania monitora, to weź sobie skumaj takie coś o nazwie RedShift. co prawda dopasowuje się do barwy słońca, ale ogólnie niezły dynks.namoamo pisze: ↑04 maja 2018, 12:28 Zachęcony wpisami Rabina zainstalowałem Minta na lapku wyciągnietym z szafy(przegapiłem kiedyś aktualizację do W8).
Kurde, jak to fajnie smiga!
Zajefajna rzecz - menadżer oprogramowania. Nie trzeba "googlować" bo wyszukiwanie pasującego softu jest w rzeczonym programie.
Inna sprawa to działanie - chcialem posłuchać Tidala - przy "play" wyskakuje okienko o braku Flasha, mimo zainstalowanej wtyczki adobe flashplayer.(domyślna przegladarka to Firefox)
Z drugiej strony kalibracja ekranu poszla sprawniej niż na windzie i to dwoma różnymi softami.
Swoją droga ciekawy wbudowany aplet zarządzania kolorem w systemie.
Poza flashem nie działa mi bluetooth, tzn nie widzi żadnych urzadzeń. W weekend posiedzę może da się coś z tym zrobić.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!