Szmelcwageny i inne
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Szmelcwageny i inne
Matrę kup.
Jeszcze się załapałem, zanim nie popsuli. Wspaniałe auto było. Gabaryty i komfort na poziomie S-Klasy.
Jedynym "mankamentem" była konieczność spojrzenia na obrotomierz, by się przekonać, czy silnik naprawdę pracuje.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Cholera. Na amerykańską motoryzację z lat 50/60... no 70 też, patrzę jak na impresjonizm lub surrealizm. To komplement. Oczywiście tylko wizualnie, bo chyba w życiu nawet w żadnym nie siedziałem, więc tym bardziej nie prowadziłem. Jednak od lat 80 design stał się dla mnie kompletnie nijaki i wręcz brzydki. No, może oprócz tych, które trzymają od biedy linię, np. Mustang.
Nawet nie wygląda tak okropnie jak na stanozjednoczoński samochód. 
Ja właśnie, dla odmiany, nie cierpię amerykańskich aut z lat 40, 50, 60, 70, 80.
Przełom lat 50 i 60 z tymi olbrzymimi ogonami i chromami były okropne, ale jednocześnie przez to śmieszne.
Natomiast koszmarne były amerykańskie auta z przełomu lat 70 i 80.

Ja właśnie, dla odmiany, nie cierpię amerykańskich aut z lat 40, 50, 60, 70, 80.
Przełom lat 50 i 60 z tymi olbrzymimi ogonami i chromami były okropne, ale jednocześnie przez to śmieszne.
Natomiast koszmarne były amerykańskie auta z przełomu lat 70 i 80.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Maciek! One są tak potwornie brzydkie i bezsensowne, że właśnie piękne! 

Nad pięknem można dyskutować, zresztą na żywo wyglądała lepiej, jak na zdjęciu.
Ale czemu bezsensowne?
Ale czemu bezsensowne?
Może ciekawe, ale nie piękne.
Bardzo brzydkie amerykańskie auta powstały pod koniec lat 30, a potem w latach 40 (nic dziwnego, wojna), dlatego np. nie podobał mi się wzorowany na nich Chrysler PT Cruiser.
Ale najbrzydsze były auta z końca lat 70 i początku 80.

Dodano po 4 minutach 6 strzałach znikąd:
Bardzo brzydkie amerykańskie auta powstały pod koniec lat 30, a potem w latach 40 (nic dziwnego, wojna), dlatego np. nie podobał mi się wzorowany na nich Chrysler PT Cruiser.
Ale najbrzydsze były auta z końca lat 70 i początku 80.

Dodano po 4 minutach 6 strzałach znikąd:
Bezsensowne - bo to nie służyło zupełnie niczemu praktycznemu poza schlebianiem niskim gustom.
Nie rozumiem, weź mnie objaśnij.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Hurra! Mam niskie gusta!
A to powyżej to już właśnie nie moja bajka - wygląda jak za wcześnie skończone albo stuknięte Biełazem.
A to powyżej to już właśnie nie moja bajka - wygląda jak za wcześnie skończone albo stuknięte Biełazem.
No wiesz, te nie służące zupełnie niczemu, żadnemu praktycznemu celowi wielkie chromowe ozdoby, barokowe, czyli właśnie nie służące zupełnie niczemu poza ozdobą. Chodzi mi o fałszywe, rakietowo-podobne wloty powietrza, wielkie ogony tyłu, które stanowiły realne zagrożenie w przypadku kolizji, itd., itp.
Ja uważam je za całkowite bezguście i oznakę najgorszego smaku. Taki sroczy, jarmarczny gust. Wszystko ładne, co jest duże i błyszczy. Fuj.