No właśnie o ten koszt się rozchodzi. Wymiana centralki i doprogramowanie jej do ECU silnika to spory koszt.
W ogóle, to kolega, który był jej właścicielem wcześniej, chciał zamontować światła przeciwmgielne. No bo była wersja z takimi światłami. Okazało się, że dupa. Body computer nie ma modułu do sterowania światłami przeciwmgielnymi. Trzeba by było wymienić body computer na taki, który ma ten moduł, ale wtedy trzeba by było zadbać o zgranie go z komputerem silnika (wszystkie tam numery, immobilizery, i co tam jeszcze - nie znam się na tym), a przede wszystkim, trzeba też by było znaleźć body computer, który ma /nie ma inne wyposażenie, np. obsługę zamka centralnego, itp., itd.
Na Allegro można kupić takie używane komputery, nawet i w parze z ECU silnika, no i są spece, którzy potrafią to wymienić i dopasować, ale wszystko to są niebagatelne koszty.
Skończyło się na tym, że mechanik podłączył mu te światła przeciwmgielne metodą trochę druciarską...
Kolega kupił też lepszy zestaw wskaźników z obrotomierzem - i okazało się, że dupa - myślał, że się go po prostu podłączy i tyle, a tu kiszka.
Dopiero gdy ja przejąłem tę Pandę, kupiłem odpowiedni program na laptoka, pozwalający zmienić różne ustawienia. I przeprogramowałem to, co trzeba, żeby lepszy licznik działał. Program ma też możliwość aktywacji modułu świateł przeciwmgielnych, i próbowałem to zrobić, ale dupa: komputer nie ma tego modułu, więc nic z tego nie wyszło. Podłączyłem te światła trochę inaczej (lepiej), niż zrobił to mechanik. Niestety, nie dało się tego zrobić z wykorzystaniem firmowych przełączników, które sterują komputerem...

@Ligo,
To ja wyczyściłem, bo moja kurwa była już nie na miejscu po czyszczeniu.
@ Owain,
Ja też powinienem mieć z pięć par okularów - albo jedne, zmiennoogniskowe.