Czy macie bezpańskie (sieroce) obiektywy?
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Czy macie bezpańskie (sieroce) obiektywy?
no ale po co?
pomijam już to, że do Brony, żeby cokolwiek podczepić, trzeba by cały tył obiektywu rozebrać i przerobić. a do Olka, to chyba w większości przypadków nie byłoby ostrzenia na nieskończoność.
pomijam już to, że do Brony, żeby cokolwiek podczepić, trzeba by cały tył obiektywu rozebrać i przerobić. a do Olka, to chyba w większości przypadków nie byłoby ostrzenia na nieskończoność.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
No ale jeśli z jakiegoś powodu ma się danych obiektyw albo chce mieć, bo jest w jakiś tam sposób specjalny, to chce się go podczepić. A tym bardziej do przezlusterkowców, bo się da, w większości, bezproblemowo.
A do Optimusa OM akurat chyba się da niektóre rzeczy podłączyć, bo on ma dość małą odległość rejestrową.
A do Optimusa OM akurat chyba się da niektóre rzeczy podłączyć, bo on ma dość małą odległość rejestrową.
- rbit9n
- Ribitibi
no to jak bym chciał coś podczepić do czegoś, to bym kupił obiektyw i adekwatną puszkę do niego. może z wyjątkiem aero-ektara. bo nie mam B-25. dajmy na to.
No, tak, tylko miałbyś troszkę odrobinę ździebuchno problemu, żeby kupić syfrówkę z mocowaniem M39, M42, MD, FX, AR, CY, OM, PB, i jeszcze paroma...
- rbit9n
- Ribitibi
nie, nie miałbym problemu. widzisz, organicznie nie znoszę syfrówek i ich nie używam, więc po co miałbym jakiejkolwiek szukać, lub co gorsza taką kupować?
właściwie to mam cały zestaw obiektywów FD i nFD, a nie mam aparatu, bo AE-1P sprzedałem, a AL-1 QF jest Żoniny, więc tak.
właściwie to mam cały zestaw obiektywów FD i nFD, a nie mam aparatu, bo AE-1P sprzedałem, a AL-1 QF jest Żoniny, więc tak.
Jak ja nie cierpię Canonów FD! 

- rbit9n
- Ribitibi
takie sobie. ale kilkanaście lat temu, jeszcze o tym nie wiedziałem, że jebał ich pies.
ale obiektywy całkiem przyzwoite. tylko puszki kurwy.
ale obiektywy całkiem przyzwoite. tylko puszki kurwy.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Myślałem, że to bezlusterkowce dają każdemu.
+1!
Do obiektywów Canona nic nie mam, uważam, że są bardzo dobre, na ile mogę się wypowiadać.
Ale do korpusów z mocowaniem FD mam silną awersję, bo były to wymysły szatana. Kiedyś coś napiszę na ten temat, jak obiecałem.

Do obiektywów Canona nic nie mam, uważam, że są bardzo dobre, na ile mogę się wypowiadać.
Ale do korpusów z mocowaniem FD mam silną awersję, bo były to wymysły szatana. Kiedyś coś napiszę na ten temat, jak obiecałem.
Zgadza się, ergonomia zupełnie od czapy, przyciski i dźwigienki w najdziwniejszych miejscach. Do Nikona ma się to zupełnie nijak. Prócz tego szmaciana migawka z synchro 1/60. Szkoda słów. Co najgorsze, ergonomia współczesnych Canonów jest podobna i trzeba wykazać naprawdę dużo dobrej woli, aby operować tym sprzętem.