W poszukiwaniu Św. Grilla
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Chodzi Ci bardziej o sprzęt?
U mnie to nie sprzęt, choć wydaje mi się, że najfajniejsze zdjęcia zrobiłem sześciomegowym Nikonem D70.
U mnie to nie sprzęt, choć wydaje mi się, że najfajniejsze zdjęcia zrobiłem sześciomegowym Nikonem D70.
Pasikonik zapowiedział oficjalnie dwa bezlusterkowce FF i trzy obiektywy do nich. Mocowanie ma być Leica SL, więc wybór jakiś będzie, choć nietani. Podobno Sigma też zapowiedziała do tego systemu, choć niekonkretnie.
Robi się konkurencja w tym segmencie, choć ceny ciągle są zdecydowanie raczej dla dentystów i dobrych prawników.
Robi się konkurencja w tym segmencie, choć ceny ciągle są zdecydowanie raczej dla dentystów i dobrych prawników.
i wuj bo apesce lebsze jest oleeee ole eole oleeeee
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Chopy, tyn gavin to je ale gupi.
Najlepszy jest 110 Pocket Instamatic, czyli 4/3, a może nawet Kodak Disc, bo jeszcze mniejszy.
Gdy pojawił się system 110, kpiono, że nigdy wcześniej nie udało się Kodakowi sprzedać tak mało filmu za tak dużo pieniędzy, bo typowy ładunek 110/20 kosztował mniej więcej tyle, co 135/36 tej samej emulsji. Stało się to nieaktualne po wprowadzeniu systemu Disc, bo ładunki Disc były jeszcze droższe, a było to raptem kilka cm kwadratowych emulsji.
Oczywiście z wiadomym skutkiem dla jakości zdjęć.
Gdy pojawił się system 110, kpiono, że nigdy wcześniej nie udało się Kodakowi sprzedać tak mało filmu za tak dużo pieniędzy, bo typowy ładunek 110/20 kosztował mniej więcej tyle, co 135/36 tej samej emulsji. Stało się to nieaktualne po wprowadzeniu systemu Disc, bo ładunki Disc były jeszcze droższe, a było to raptem kilka cm kwadratowych emulsji.
Oczywiście z wiadomym skutkiem dla jakości zdjęć.
- Owain
- Nasz Czelnik
zboczek!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Mój manekin ma rozerwaną dupę.
Musi co się działo!