Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: puch24 »

Owain, kup najtańszy w miarę wygodny, i możliwie prosty i nie przecudowany, nie przekombinowany. Zapewniam Cię, że Pandą 1,1 54 KM też można jeździć całkiem sprawnie po mieście, a po autostradzie 120-130 leci spokojnie. Bardzo cenię prostotę, nieprzekombinowanie i niskie koszty napraw. Jak słyszę, że np. koleżance obłamano lusterka i kosztuje to 3000 zł, że naprawa sprzęgła to 4 czy 6 tys., itp., to słabo mi się robi.

Rok temu "dogoniłem" (pierwszy raz w życiu) faceta Nissanem (przepraszam, chyba Subaru Forester, cy cuś). Ja minimalnie uszkodziłem sobie zderzak, i za 50 zł kupiłem osłonę wlotu powietrza, bo pękła. Facetowi z mojego OC wypłacono - uwaga - 7200 zł (słownie - siedem tysięcy dwieście) za naprawę czy wymianę uszkodzonego zderzaka. No żeż kurwa! Zderzak droższy od całego mojego samochodu! To jest nienormalne!

A wracając do Owaina - jeśli masz wybulić 180 tys i być niezadowolonym, to lepiej wybulić 50 i być nie do końca zadowolonym. Przynajmniej wydatek mniejszy.
A na takie pierdoły jak wygląd, kolor, plastiki, ramki, itd., bym w ogóle nie zwracał uwagi jako na rzeczy nieistotne. Nie jeździsz kolorem i wyglądem.
Olej wszystkie pierdoły.
Amerykanie mówią, że jeśli samochód kosztuje więcej niż 3-4 Twoje pensje, to Cię na niego nie stać. Z pensji powinno Cię być stać na przeciętną naprawę. Jeśli nie - to Cię nie stać.
Samochód musi być przede wszystkim wygodny i łatwy w obsłudze. Musi się do niego wygodnie wsiadać i wysiadać, wkładać i wyjmować bagaże, z miejsca kierowcy wszystko musi być łatwo dostępne - i to jest najważniejsze. No i koszty eksploatacji, ubezpieczenia, serwisowania.
Wiesz, wymiana oleju w Bugatti Veyronie kosztuje $22000. Jeśli Cię na to nie stać, to nie stać Cię na Veyrona... ;-)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Słusznie prawicie. Tak sobie pierdolę, bo leżę sobie i mam czas na szukanie, ale z powodów zdrowotnych decyzja jeszcze się odwlecze. Clio jeszcze daje radę.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
_13_jacek
Solona Alicja

Post autor: _13_jacek »

abo kanciaka dawno nie było :)
Obrazek
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
gavin

Post autor: gavin »

był

Obrazek
Awatar użytkownika
_13_jacek
Solona Alicja

Post autor: _13_jacek »

phi
to ten ode mnie na czarnych blachach :!:
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

i choinka bl4ck cl4ssic, nie pogada.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Mijał mnie człek turlający się w starym ww golfie.
Słuchał jakiegoś współczesnego muzyka gatunku którego nie rozróżniam w każdym razie popularnego wśród młodzieży .
Ilość decybeli powodowała, że tylny zderzak wpadał w wibracje.
Dostawał on rezonansu zbliżonego do brzmienia puszek przywiązanych do rury wydechowej.
Miodzio.
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Owain pisze: 13 mar 2019, 12:45 Słusznie prawicie. Tak sobie pierdolę, bo leżę sobie i mam czas na szukanie, ale z powodów zdrowotnych decyzja jeszcze się odwlecze. Clio jeszcze daje radę.
Rozterki zrozumiałe, bo i kasa do wydania duża. Nie chciałabym być na Twoim miejscu. U nas było łatwiej, bo T-roc służbowy, czyli najlepszy na rynku :mrgreen:
Ligo

Post autor: Ligo »

Gdama pisze: 13 mar 2019, 18:18T-roc
To nie pisze się "T-ruck"?
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

T-rocki :)
ODPOWIEDZ