Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: puch24 »

Ale raport! Widać, że Ci się "nazbierało" - i musiało się ulać.

Co do Warszawy - to trudno mi się już ustosunkować. W samej Warszawie jako takiej bywam już bardzo rzadko, rodzina trochę się wykruszyła, i wyniosła ze ścisłego Centrum. Ale moja "macoszka", mieszkając w Śródmieściu, twierdziła podobnie, że są przemieszane ze sobą miejsca "wystawowe" i paskudne, i odpowiedni do nich mieszkańcy - ludzie na topie i ludzie poniżej dolnych granic, np. dochodów. :-(
Kiedyś po Warszawie poruszałem się samodzielnie, teraz jadę wg GPS i tylko słucham komend, a często nawet nie wiem dokładnie, gdzie jestem. Często na drodze, której nie znam, bo ją niedawno wybudowano.
Kiedyś jechałem, rozglądam, szukam Pajaca Kultury, żeby się zorientować, gdzie jestem - a tu nie ma Pajaca Kultury! Zniknął! No żeż kurwa! Gdzie on może być? Okazało się, że jest, jak był, tylko zasłoniły go inne wieżowce. :-( Koniec świata.

Co do Onetu i innych takich - zgadzam się. Jesteśmy zalewani papką całkowicie nieistotnych, kretyńskich wiadomości.
Zawsze przypomina mi się "Wyprawa szósta, czyli jak Trurl i Klapaucjusz demona drugiego rodzaju stworzyli, aby zbójcę Gębona pokonać" - opowiadanie Lema o głodnym wszelkiej informacji zbójcy Gębonie, którego Trurl i Klapaucjusz pokonali, zalewając go potokiem wszelkiej informacji. Lem wtedy, na początku lat 60, przewidział to, co będzie się działo teraz. Zawsze mówię, że wielkim człowiekiem był.
Problem w tym, że właściwie nie ma już żadnych wiarygodnych, obiektywnych źródeł istotnych informacji. :-(

A co do kuracji - cóż, pozostaje współczuć i liczyć, że coś w końcu pomoże. Zamierzasz wrócić do W-wy, czy kładziesz lachę na tym drogim doktorze?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Wrócę do Wawy. Wszystko zmierza do wkładania implantu przez brzuszek. Może nie pomoże, ale co tam, tylko 30 tysi, śruby, usztywnienie, perspektywa padania kolejnych poziomów no i krwotoku śródoperacyjnego oraz impotencji i wstecznej ejakulacji :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

Post autor: gavin »

jak pacjent chce żyć to służba zdrowia jest bezsilna
puch24

Post autor: puch24 »

Bardzo śmieszne...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Trudno to skomentować ...
jedynie w temacie Radomia powiem, że Radom się teraz dobrze omija ale tylko po S7.
W kierunku na Lublin, Rzeszów katastrofa. Rozebrali kilka ulic pod pozorem remontu i nie wiadomo kiedy złożą do kupy.
Więc reszta zakorkowana w pizdu.
A jadąc S7 Radomia po prostu nie ma.
Ostatnio tylko jakiś ktoś betoniarką chciał na S7 wjechać i mu się ulało.
Także jeden wjazd był zabetonowany.
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

I mnie smutno. Mama znowu na onkologii, stan raczej beznadziejny :(
Wożą ją na kolejne badania. Jeździ długim, zimnym korytarzem podziemnym, który zdrowego by dobił. A w perspektywie już tylko hospicjum.
O lekarzach lepiej nie mówić...

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Magda... Jestem.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Znam i ja te depresyjne łączniki szpitalne nazbyt dobrze. Bardzo mi przykro, Magdo, trzymaj się jakoś. Jak napisał wpk, jesteśmy tu, jakbyś nas potrzebowała, choćby się wypisać. Life sucks.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tak.
ODPOWIEDZ