Dywagacje o zakupie A7
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Dywagacje o zakupie A7
Bl4ck soul. Nie rozumisz.
- vid3
- Kontakt:
Samyangiem 35mm f/1.8 AF FE bym robił bym.
Właśnie. Wczoraj jedlim szkockiego łososia i ser z lidla (jakby co to mam fotki z komórki). I w sumie masz rację. I tak kupię, bo nie mam już żadnego Ciamcianga i właśnie zatęskniłem. Po prostu musiałem dojrzeć do tej decyzji a wiadomo, że do tego potrzeba czasu. Dodatkowo sprawdziłem centymetrem krawieckim i takie 45 idealnie mnie się wpasowuje w dziurę między 28 a 85.
To robi sens.
Parę lat temu Tampon wypuścił serię stabilizowanych stałek 1,8: 35, 45 i 85. Jakby jeszcze dali 24 i 28, i 105, to system byłby kompletny.
Parę lat temu Tampon wypuścił serię stabilizowanych stałek 1,8: 35, 45 i 85. Jakby jeszcze dali 24 i 28, i 105, to system byłby kompletny.
Ty, Puchu, jesteś nieobiektywny, bo dla Ciebie wszystko z logo Tampona ma sens.
Odsyłać?
Co by tu odpisać? Bo z jednej strony miłość do Ciamciangów jest i serce tęskni, ale z drugiej f/2.8 to ciemnica jak z zuoma i zero artyzmu, który by ratował moje foćki Rumenigego. Ale chociaż mały był. Może odkupię A7 rulez i wtedy nie będę się musiał oglądać za jakimiś Rikochami.
Za bardzo się przywiązujemy do małej g.o. traktując ją w większości przypadków jako jedyny sposób na ciekawe foto. Fiszaj już przeminął, uwa powoli też, hdr padł. Pora na MGO!
Moje foto i tak nie będą ciekawsze, ale z MGO może ktoś się da nabrać.
- Owain
- Nasz Czelnik
Święte słowa. Wojtek mnie za to zlinczuje, ale MGO jest przereklamowana. W wielu przypadkach wręcz lekkie rozmycie jest lepsze, naturalniejsze, ładniejsze niż wyrywanie z tła jak wycinanka. Natomiast ciągle czułość matryc i zaszumienie to czarna dupa w stosunku do ludzkiego oka.
Sowy nie są tym, czym się wydają...