Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: wpk »

Bl4ck soul. Nie rozumisz.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Tom4sz dzięki. :)
O to chodziło.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Owain pisze: 18 kwie 2019, 21:53...Ale o co kaman, przecież Ty i tak nie robisz zdjęć, a jak nawet to komórką i po pijaku.
Samyangiem 35mm f/1.8 AF FE bym robił bym.
Owain pisze: 18 kwie 2019, 22:00...Niczego nie bronię, jeno dziwię się, bo gdyby Lidla zamknęli, ba, miałby powód. Loty tanie uziemili, ba, miałby powód. Przestali sprzedawać męskie różowe mokasyny, ba, miałby powód. Ale łobiektyw?
Właśnie. Wczoraj jedlim szkockiego łososia i ser z lidla (jakby co to mam fotki z komórki). I w sumie masz rację. I tak kupię, bo nie mam już żadnego Ciamcianga i właśnie zatęskniłem. Po prostu musiałem dojrzeć do tej decyzji a wiadomo, że do tego potrzeba czasu. Dodatkowo sprawdziłem centymetrem krawieckim i takie 45 idealnie mnie się wpasowuje w dziurę między 28 a 85.
puch24

Post autor: puch24 »

To robi sens.

Parę lat temu Tampon wypuścił serię stabilizowanych stałek 1,8: 35, 45 i 85. Jakby jeszcze dali 24 i 28, i 105, to system byłby kompletny.
cz4rnuch

Ty, Puchu, jesteś nieobiektywny, bo dla Ciebie wszystko z logo Tampona ma sens.
gavin

Post autor: gavin »

Odsyłać?
cz4rnuch

Co by tu odpisać? Bo z jednej strony miłość do Ciamciangów jest i serce tęskni, ale z drugiej f/2.8 to ciemnica jak z zuoma i zero artyzmu, który by ratował moje foćki Rumenigego. Ale chociaż mały był. Może odkupię A7 rulez i wtedy nie będę się musiał oglądać za jakimiś Rikochami.
gavin

Post autor: gavin »

Za bardzo się przywiązujemy do małej g.o. traktując ją w większości przypadków jako jedyny sposób na ciekawe foto. Fiszaj już przeminął, uwa powoli też, hdr padł. Pora na MGO!
cz4rnuch

Moje foto i tak nie będą ciekawsze, ale z MGO może ktoś się da nabrać.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

gavin pisze: 19 kwie 2019, 08:37 Za bardzo się przywiązujemy do małej g.o. traktując ją w większości przypadków jako jedyny sposób na ciekawe foto. Fiszaj już przeminął, uwa powoli też, hdr padł. Pora na MGO!
Święte słowa. Wojtek mnie za to zlinczuje, ale MGO jest przereklamowana. W wielu przypadkach wręcz lekkie rozmycie jest lepsze, naturalniejsze, ładniejsze niż wyrywanie z tła jak wycinanka. Natomiast ciągle czułość matryc i zaszumienie to czarna dupa w stosunku do ludzkiego oka.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ