Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: gavin »

Najlepsze, że porownujesz ilość szkieł np Canona (ktory powstał w 1987) do sony e z 2010r. Porównaj do wielce rozbudowanego ef r czy nikon z. Albo do szkieł Sony A przez lale. No bo przecież uzytkownicy Canona i Nikona będą używać przejsciowek do szkieł lustrzankowych Right? Tak jak wszyscy uzytkownicy Sony mają lale i cajsy. Ja pierdole.
puch24

Post autor: puch24 »

Gavin, oczywiście, Sony nie jest jedyną firmą, która zgrzeszyła, ale w różnych firmach inaczej jest postawiona ta poprzeczka, że coś jest "good enough" żeby to sprzedawać. Np do końca lat 70 poprzeczka ta u Nikona stała bardzo wysoko i firma nie pozwalała sobie na produkcję "badziewka do sprzedawania".
gavin

Kurde zrobiłem kilkaset tysi fot najróżniejszymi sprzętami (cyfrowymi), nawet za kasę, w najróżniejszych warunkach i gupi kupiłem w pełni świadomie nowy Sony A7 i serio nie wiem w czym on jest tak chujowy żeby o tym tak trąbić po internetach.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

wpk pisze: 23 kwie 2019, 19:58 Maciek, chyba rozjuszyłeś Seberda de Gawę i ubita ziemia Was nie minie.
Dać im po banie to się uspokoją.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Albo dolać oliwy.
puch24

Żawę de Gawę, nie bierz tego personalnie.
Nie piszę tego, by dezawuować Twoje (czy czyjekolwiek inne) zakupy.
Po prostu uważam, że Sony nie gra uczciwie, z pełną świadomością wypuszczając na rynek i sprzedając ludziom wyroby, o których wie, że są niedokończone, niedoskonałe, że zawiodą, nie spełnią oczekiwać, itd. W tym sensie, że u innych firm (Canona, Nikona) nie jest to aż tak bardzo widoczne, po prostu mam wrażenie, że one trochę bardziej szanują swojego klienta.

I nie przywołuj, proszę, przykładu Samsunga. Samsung to świnia, która zostawiła na lodzie swoich klientów, i jestem na nich wściekły. I bynajmniej nie zamierzam gloryfikować ich wyrobów. Ich wczesne aparaty z serii NX miały bardzo wiele wkurzających błędów, co najmniej tyle co Sony, jeśli nie więcej. Z biegiem czasu trochę odrobili lekcję i późne modele NX były dość dobrze dopracowane. Bardzo dobre były ich obiektywy - pierwotne zamiary i plany budowy systemu były imponujące, niestety, nie wypaliły. Szkoda. W każdym razie, jeśli chodzi o stosunek do klienta - to przyznaję, firmie Sony daleko do Samsunga.

Dodano po 34 strzałach znikąd:
vid3 pisze: 23 kwie 2019, 20:22Albo dolać oliwy.
Chcę O-LI-WY. Chcę O-LI-WY!
Do ognia, do ognia.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Forget it, Jake, it's Samsung - firma od koparek.
gavin

No to mi się przypomniała lampa 430exII którą do fot w pionie dało się obracać tylko w jedną stronę. Było to ograniczenie jedynie po to by kupować 560ex.

Znowu gdy Sony puściło Nexa 3 i 5 to w kolejnych updateach firmware dało focus peaking i lepsze menu. No i otwarty framework do bagnetu, ale co ja tam wiem...
puch24

Oczywiście. I ten Canon EOS 300D, w którym kupę funkcji można było odblokować, hackując firmware.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Przerwa na poezję:

Zoki Łoki,
Maki Cioki,
Woli Sioki,
Piri Koki.
Afa Rafa,
Kura Kafa,