Pogoda w regionie

off-duty
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Pogoda w regionie

Post autor: Ligo »

wpk pisze: 31 maja 2019, 16:03
gavin pisze: 31 maja 2019, 13:55 odbierdolta się wupski od naszego Ligo od jego troka i od Ligo
... i od Ligo i od Ligo i od Ligo?
Tak się jąka nasz gaviński, że żal mi go.

PS Ktoś zajumał puchowi avatar i ma empty mind.
Na pewno Ligo z tomfootem.
puch24

Post autor: puch24 »

Vina Liga!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Groza.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Gnoza. A propos Liga, liga miszczów jutro :>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
puch24

Post autor: puch24 »

puch24 pisze: 29 maja 2019, 00:22 Zdanowska wzięła się też około roku temu za przebudowę nikomu do niczego niepotrzebnego wiaduktu nad nieistniejącą już bocznicą kolejową, która kiedyś prowadziła do wielkich a teraz już też nieistniejących zakładów włókienniczych. Wiadukt ten, na bardzo ruchliwej trasie, sobie stał i nie wadził nikomu, z wyjątkiem tego, że na jego szczycie był przystanek tramwajowy z przejściem dla pieszych, na którym były średnio ze cztery potrącenia w tygodniu. Przez 40 lat nikt nic nie zdołał zrobić z tym przejściem... bo nawet nie próbował, poza stawianiem ograniczeń prędkości, co było kompletnie nieskuteczne, bo oprócz przystanku tramwajowego był tam też przystanek autobusowy. Ludzie stali na jednym lub drugim, czekając, co przyjedzie wcześniej - tramwaj czy autobus, i widząc, że jeden z nich nadjeżdża, rzucali nie biegiem przez jezdnię na drugi przystanek, nie patrząc na jadące samochody.
Ale poza tym głupio zaprojektowanym przystankiem nic temu wiaduktowi nie dolegało i nie było żadnej natychmiastowej potrzeby, by coś tam robić. W związku z tym rok temu zaczęto... burzenie i budowę nowego wiaduktu... Nikt nie wie, po co i dlaczego. Zwłaszcza, że jest to wiadukt nad BRAKIEM linii kolejowej...
No i wczoraj właśnie ogłosili oficjalnie, że na budowie tego wiaduktu wynikły nowe problemy ze stabilnością gruntu, odkryto też stare fundamenty dawnych domów, i spowoduje to wydłużenie prac o ok. pół roku. Budowa, ciągnąca się już od roku, miała być oddana w połowie roku 2020. Teraz oficjalnie przedłużyli to do końca 2020, i pewnie jeszcze będą jakieś obsuwy.

A z kolei na ulicy Nawrot, gdzie pływała ta pani na różowym flamingu, prace jakoś zauważalnie ruszyły do przodu. Teoretycznie mają być zakończone do końca wakacji. Cóż, pierwotnie miały być zakończone w grudniu 2018. Ale słyszałem, jak ktoś z władz miasta mówił, że przyczyną takiego opóźnienia były liczne niespodziewane odkrycia przy pracach ziemnych i podziemnych.

Natomiast inną przebudowywaną od bardzo wielu miesięcy ulicę, Jaracza, oddano czy mają oddać do użytku "na dniach", no i wizja lokalna ujawnia, że jest to robota odpierdolona na odwal się. Kostkę brukową ułożono nierówno i luźno, tak, że w wielu miejscach sąsiednie kostki się ze sobą nie stykają. Wygląda na to, że przejadą trzy większe samochody i wszystko pójdzie w pizdu.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

cz4rnuch pisze:Te ryby mnie przypomniały, że miałem zapytać o to czy ktoś już czytał: https://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/ota-pavel
to ten co odpergolił na cyclophrenię? "śmierć pięknych saren" rekomenduję, ostatecznie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Słoneczko już wstało
Ligo

Post autor: Ligo »

Jak, kurna wstało, jak dopiero zaszło? Dzie Wy Vidu mieszkacie, na zachodniej półkuli, na Anktartydzie, abo gdzie? Coś Wam się pozajączkowało cheba...

Dodano po 10 minutach 7 strzałach znikąd:
puch24 pisze: 31 maja 2019, 22:30Vina Liga!
Ty chciał powiedzieć: Ligo, wina?
No chętnie, ja sam wszystkiego nie spiję, a zarobić trza...
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Ledwo wstało i już dżulami napierdala. Czas zwijać namiot i do domu. Pierdolone żaby spać nie dały. Wczoraj za bardzo się spiekłem. Łączę się z wami w bulu.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tylko bul-bul nie zrób.
ODPOWIEDZ