cybulski fotografuje

crème de la crème
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: cybulski fotografuje

Post autor: nordenvind »

cybulski pisze: 21 lip 2019, 10:05 W Danii są te ich śmieszne ograniczenia prędkości i kierowcy najgorsi jakich widziałem :) Wieki trwają zanim skręci, blokują lewy pas na autostradzie. U nas wyprzedzające się cieżarówki na autostradach to pikuś przy Duńczyku na drodze. Ten kurwa to nawet nie zjedzie jak mu się miga trąbi i huj wie co jeszcze. ... hygge na drodze mają.
10 lat temu startowali z tego samego poziomu ilości wypadków śmiertelnych na drogach na milion mieszkańców co my.
Obecnie śmiertelność jest 2,5 raza niższa niż w Polsce i są na drugim miejscu w EU po GB... ja wole tam jeździć :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Jak tego dokonali?
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Vikingowie są pozbawieni ułańskiej fantazji :mrgreen:
Dojeżdżałem autostradą do firmy i siłą rzeczy pocisnąłem czasami, ale w mieście
zawsze karnie 50 ciurkiem na prawym pasie i przez 4 lata nigdy nie dostałem mandatu.
Za przekroczenie prędkości taksują procentowo i można niemiło zdziwić się na ograniczeniu 20km/h :mrgreen:
Na parkingu mandacik jeśli chociaż jedno koło stoi na linii oddzielającej stanowiska.
W pewnych sytuacjach powtórny mandat za to samo wykroczenie podwaja kwotowo, więc 3 raz to już 4x pierwszy...
Kurs prawo jazdy jest bardzo drogi i strata prawka bardzo boli finansowo. Niezapłacony w terminie mandacik skarbówka pobiera sobie
z automatu przy kolejnej wypłacie/zasiłku... żadni komornicy nie chodzą po domach.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

No tak... Ale do tego potrzebna świadomość wszystkich, w tym władzy... Tak myślę, choć może jestem naiwny.
A typowy Polak-katolik, czyli po prostu warchoł, jest na nie wobec wszelkich obostrzeń, poza tym nasza władza niechętnie wprowadza przepisy, do których sama musiałaby się stosować... wbrew sobie.
Oczywiście i tak je łamie, ale w ten sposób w mniejszym stopniu.
No bo co by te nieszczęsne rządowe kawalkady zrobiły, gdyby przepisy były jak w Danii?

Dodano po 2 minutach 9 strzałach znikąd:
PS A potem jest np. "martyrologia smoleńska". :mrgreen:
cybulski

Post autor: cybulski »

Pitolicie :) odetchnąłem jak mogłem wpaść na autostradę u Niemców, odetchnąłem po raz drugi gdy mogłem napić się dobrej kawy w Wawie i zjeść coś smacznego ;)
Te ich kawy w sklepach i kawiarniach są g warte. Nie wiem może gdybym nie był niedawno w Neapolu to bym uważał że jest OK ale nie jest - kawa obleśna :mrgreen:

Dodano po 1 minucie 47 strzałach znikąd:
Dania to kraj który wyciął w pień drzewa i zwierzęta a teraz od 30 lat próbują to odbudowac. Idzie im dobrze ale nie jest tak że mądrość mają w genach. Nauczyli się na swoich błędach.
W zawodzie Wikinga najbardziej cenię sobie gwałcenie jak mówi kawał bodajże Mleczki ;)

Dodano po 5 minutach 10 strzałach znikąd:
Ogólnie krajobraz jest bardzo ładny, spokojnie ale jedzenie, kawa słabo a umiejętność jazdy na drogach zerowa. Ciągną się jak leniwce ... hygge wiadomo.

Dodano po 2 minutach 29 strzałach znikąd:
Zauważyłem ostatnimi laty, że wyjeżdzając za granicę coraz częsciej zdarza mi się doceniać po powrocie jedzenie i knajpy, które są w Warszawie /Krakowie.
Ich jakość mocno podniosła się na przestrzeni ostatnich lat.

Dodano po 4 minutach 1 strzale znikąd:
Oczywiście, mandaty za stawanie na linii i złe parkowanie, brak zegarka i zaznaczonej godziny na szybie przy parkowaniu w mieście to sensowne rzeczy w Danii i niektóre elementy wartoby wprowadzić.
Ale nowe autorstrady i drogi szybkiego ruchu mamy obecnie takie że spokojnie mogłoby nie byc ograniczeń jak u zachodnich sąsiadów.

Dodano po 1 minucie 46 strzałach znikąd:
Plaża Sondervig
Obrazek

Dodano po 26 strzałach znikąd:
Co robi Duńczyk gdy wstaje rano ?
I co robi przed snem ?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Duńczy.
cybulski

wpk pisze: 21 lip 2019, 17:20Duńczy.
Nie, inna propozycja ?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Kurwa, ale słyszałem, że u nich drogo jak uj. Jak w Japonii, albo lepiej.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cybulski

Jest drogo. Albo korona za drogo stoi, na jedno wychodzi.

Duńczyk gdy wstaje wciąga flagę i opuszcza gdy idzie spać.

Flaga duża nie może wisieć w nocy. Non stop może wisieć tylko taka cienka flaga-wstążka.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Coś kojarzę z Olsena.
ODPOWIEDZ