W poszukiwaniu Św. Grilla
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Owijan, a może kopniesz się te sto metrów do kolegi sąsiada i zobaczysz na jego Optiumusie, jak to wygląda z 50-tką i z 90-tką, i przekonasz się, że to dobrze wygląda z 90-tką.
- Owain
- Nasz Czelnik
No ale jak ktoś tak ładnie zaprasza do swojego Oktopusa...
Ale zupełnie serio, idź i obejrzyj zanim wyskoczysz z kasy. Moim zdaniem 50-tka jest trochę bez sensu. Kiedyś robiłem sporo zdjęć makro 50-tką z pierścieniami pośrednimi, i wiem, co mówię - jest za blisko! Gdy tylko mogłem sobie pozwolić, kupiłem Tampona 90-tkę (starszą, nie tę nową z VC, tej jeszcze nie było). Zupełnie inna jebajka.
A potem do APS-C kupiłem Tampona macro 2/60. To na cropie odpowiednik 90 mm. To bardzo fajny i bardzo niedoceniany obiektyw. Ma w zasadzie jedną wadę - cholernie ślamazarny silnik AF. I nie ma limitera zakresu ostrzenia. Poza tym ma same zalety.
Ale zupełnie serio, idź i obejrzyj zanim wyskoczysz z kasy. Moim zdaniem 50-tka jest trochę bez sensu. Kiedyś robiłem sporo zdjęć makro 50-tką z pierścieniami pośrednimi, i wiem, co mówię - jest za blisko! Gdy tylko mogłem sobie pozwolić, kupiłem Tampona 90-tkę (starszą, nie tę nową z VC, tej jeszcze nie było). Zupełnie inna jebajka.
A potem do APS-C kupiłem Tampona macro 2/60. To na cropie odpowiednik 90 mm. To bardzo fajny i bardzo niedoceniany obiektyw. Ma w zasadzie jedną wadę - cholernie ślamazarny silnik AF. I nie ma limitera zakresu ostrzenia. Poza tym ma same zalety.
- Owain
- Nasz Czelnik
Puch. Nie zabrzmiało to heteroseksualnie.

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
I'd like to be under the sea
In an octopus's garden in the shade.
He'd let us in, knows where we've been
In his octopus's garden in the shade...
PS Octo-pussy???
In an octopus's garden in the shade.
He'd let us in, knows where we've been
In his octopus's garden in the shade...
PS Octo-pussy???
- rbit9n
- Ribitibi
tak czy siak, jutro zapraszam na widzenie w Lublinie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Taki mały ośmiokącik.wpk pisze:Octo-pussy???

Owelixie - nie ufałbym... Zostaniesz odurzony oparami fenidonu i wykorzystany... fotograficznie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jako cadyk?rbit9n pisze:tak czy siak, jutro zapraszam na widzenie w Lublinie.
Nigdy nie byłem w Lublinie. 

- Owain
- Nasz Czelnik
Puch, to macro jako dodatek, ciekawym, bo jak mam brać szkła do tego mego potwora, to tylko małe. FE55 1.8.... najnowsze FE cajsy są chyba przereklamowane, a na pewno przeszacowane. Pewnie ideałem byłaby jakaś 60 - 70 z AF, grrr nie wiem... ale w przeciwieństwie do Waszego wrażenia, ja lubię tego chomika, chomik fajny jest 
Co Wy mi tu, kurna!? Pietrux - to Ty wygrałeś dziś 11 dużych baniek w Kolbie?
No to mogę i oktopusa pomacać

Co Wy mi tu, kurna!? Pietrux - to Ty wygrałeś dziś 11 dużych baniek w Kolbie?

Sowy nie są tym, czym się wydają...