Dywagacje o zakupie A7
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Dywagacje o zakupie A7
ale lejce chyba mają tę magiczną matrycę, która prostuje wiązki, dlatego nie trzeba mocować ogórów i innych kabaczków.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- vid3
- Kontakt:
Albo taki A6600.
Podobno cuda robi.
Podobno cuda robi.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2019, 22:19 przez vid3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Owain
- Nasz Czelnik
Na sonyalfarumorsach ludzie się naśmiewają, że do apsc mogli zrobić 12/2 tak dawno temu, który będzie dwa razy lepszy od tego 18/2.8.
Na lejcach są majkrosoczefki :>
Na lejcach są majkrosoczefki :>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
Skubany android lepiej wie co mal napisać.
Ja A6600 a on zamienia na A6000.
Ja A6600 a on zamienia na A6000.
Pergolenie. 24/1.4 od Sony to mistrzostwo świata. A co do Samy to szkła od jakiegoś czasu robią coraz lepsze. 85 i 45 są git, trzeba tylko mieć świadomość, że za tysiunc pincet to trudno jest zrobic mikroskopijnego i lekkiego jak piórko UWA lub WA, który zabije optycznie. Ba, taki batis 18 to na żadnej przysłonie na brzegu nie urywa zadu a kosztuje tyle co 4 ciamciangi i jest 2 razy cięższy/większy. Za te 1,8 tysia po prostu ciężko wymagać jakiegoś cuda. 35 dużo łatwiej zrobić więc wiadomo, że 18 nie dorówna 35/2.8 Trzeba przymykać, ale z UWA to nie grzech.Owain pisze:Wąsate pergolenie. Firmy obniżają loty. Voigtlander robił szkła do leiki jak mój nocton i on lepiej działa na A7 niż niby zoptymalizowane voitki na bagnet E. Sony też mogło wypuścić niezłą i tanią 28/2 a teraz albo wielkie i drogie ogóry albo szajs. Samyang też zaczyna kupony odcinać, bo kiedyś się starał a teraz zapycha co raz gorszymi szkłami.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Gdybym miał kaskę to już bym szperał po ibeju.
- Owain
- Nasz Czelnik
Wąsate pergolenie. Po co robić obiektywy chujowe? Owszem, nie można przesadzać jak Sigma, ale mógł być ten 18 ciut większy, ciut cięższy i ciut droższy. Ale za to, kurwa, przyzwoity. 85 jest git ale 45 chyba raczej padaka. Ale może ja ślepy jestem albo mi się opiaty na oczy rzuciły, bo jak patrze na sample FE 35/1.8 to też widzę mydło i powidło. Z przewagą fioletowego powidła wszędzie. Tylko mi nie piszcie, że w oprupce wystarczy jeden klik, bo to żenua przy szkle za trzy kloce.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Rzuć to i może zajmij się szydełkowaniem, podobno pomaga 

Ostatnio zmieniony 29 sie 2019, 22:53 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.