I jeszcze staruszka Takumara, o tu eksperymenta na żywym organizmie

Powiedział ten, co nie lubi...madebyzosiek pisze:A którego, jeżeli lubisz się chwalić?
Ligo pisze:...Ale nie ośmielałbym się zaproponować Gdamie.
Nie bądźcie takie pipki. Znam damy, które robią połówkę na dzień dobry, po północy kładą zachojraczone towarzystwo spać i uderzają w miasto. Sam mam taki egzemplarz. Co prawda ostatnio się trochę popsuł, ale były czasy, że...ach.madebyzosiek pisze:... Damie nie wypada proponować...
Jak to, jak przełożyć? Zapamiętać lub nawet zapisać stan licznika jako x, potem zrobić to, co rasowi TIRowcy na CB, czyli cofnąć do tyłu, wyjąć, ew. wystawić chytrym sposobem język z kasetki (a i z ust nadobnych też - kto kobiecie zabroni?), jeśli schowany, założyć do tej puszki z obiektywem, zrobić x+1 (+1 na wszelki wypadek, coby się nic nie nałożyło) zdjęć wnętrza zaślepki (najlepiej w ciemni na najmniejszej przysłonie i najszybszym czasie) i potem już normalnie.Methanoia pisze:Wygrzebałam analog Canon'a. Film mam wypstrykany do połowy i teraz nie wiem czy montować przez redukcję jakiś obiektyw od nikona czy przełożyć film f90x?
Tylko jak go przełożyć i jak policzyć klatki????
Do tego znalazłam w pierdołach całą rolkę Orwo NC21 wypstrykaną chyba 30 lat temu. Jest sens szukać kogoś aby to wywołał?
Hm, aż się prosi przypomnieć fragment mojego ulubionego dzieła literackiego:cz4rnuch pisze:Ligo pisze:...Ale nie ośmielałbym się zaproponować Gdamie.Nie bądźcie takie pipki. Znam damy, które robią połówkę na dzień dobry, po północy kładą zachojraczone towarzystwo spać i uderzają w miasto. Sam mam taki egzemplarz. Co prawda ostatnio się trochę popsuł, ale były czasy, że...ach.madebyzosiek pisze:... Damie nie wypada proponować...