Fajny, zyskałem możliwość robienia zdjęć "z brzucha", fajnie stabilizowanych, niestety wystający brzuch wyłącza ekranik, włączając EVF
Dywagacje o zakupie A7
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Dywagacje o zakupie A7
Zamontowałem sobie na A7 chiński paseczek: https://pl.aliexpress.com/item/CANPIS-U ... 8be65a249b
Fajny, zyskałem możliwość robienia zdjęć "z brzucha", fajnie stabilizowanych, niestety wystający brzuch wyłącza ekranik, włączając EVF
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
Ligo
W zestawie nie dają takiego paska?
Dodano po 1 minucie 29 sekundach:
Aaa... i jeszcze - czy w zestawie jest ładowarka?
Dodano po 1 minucie 29 sekundach:
Aaa... i jeszcze - czy w zestawie jest ładowarka?
- Owain
- Nasz Czelnik
W zestawie dają pasek z oczojebnym SONY. Ładowarka jakaś jest chyba, nie przyglądałem się, używam Newella.
-
Ligo
No przecież napis to nie wstyd. Na aparacie to samo pisze. 
- Owain
- Nasz Czelnik
No wiesz, też jestem nieco snobem, jak nasz Kapitan. Skórzany pasek, obiektyw Voigtlanerski, + 10 do jakości zdjęcia
)))))
-
Ligo
Szkoda, że nie widziałeś mojego A3000 z szerokim, jasnym paskiem od Domke.
To dopiero lans.
Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
Ale fajny numer mi wskoczył. Chyba już więcej nie będę pisał.
To dopiero lans.
Dodano po 1 minucie 45 sekundach:
Ale fajny numer mi wskoczył. Chyba już więcej nie będę pisał.
- Owain
- Nasz Czelnik
Hehe. Lans... Miałem lans w liceum. Chodziłem w zielonej kamizelce upstrzonej przypinkami tolkienowskimi. Wyglądałem jak gówno w lesie. No i jeszcze nosiłem warkoczyki za uszami, upstrzone futerkami. Bosz! Jaki ja byłem zajebisty!

-
puch24
A propos pasków:
W jednym z łódzkich sklepów foto byłem świadkiem tego, że pani prawie że składała reklamację, bo ona miała Canona EOSa i na jej pasku stało tylko napisane Canon (czy Canon EOS), a jej mąż miał innego EOSa, i u niego było napisane Canon EOS i był podany model. I ona też chciała taki pasek... Biedaczka nie wiedziała, że pasek z nazwą modelu przysługuje tylko posiadaczom lepszych modeli, a posiadacze modeli "dla ludu" muszą zadowolić się generykiem. Chyba nie spodobało jej się to, że miała aparat niższej klasy niż mąż.
Tak samo jest u Nikona.
Za numer modelu na pasku trzeba dopłacić ładne paręnaście setek.
W jednym z łódzkich sklepów foto byłem świadkiem tego, że pani prawie że składała reklamację, bo ona miała Canona EOSa i na jej pasku stało tylko napisane Canon (czy Canon EOS), a jej mąż miał innego EOSa, i u niego było napisane Canon EOS i był podany model. I ona też chciała taki pasek... Biedaczka nie wiedziała, że pasek z nazwą modelu przysługuje tylko posiadaczom lepszych modeli, a posiadacze modeli "dla ludu" muszą zadowolić się generykiem. Chyba nie spodobało jej się to, że miała aparat niższej klasy niż mąż.
Tak samo jest u Nikona.
-
cz4rnuch
Brak ładowarki w zestawie to moim zdaniem straszne dziadostwo ze strony Sony. Mam nadzieję, że to pieśń przeszłości i obecne, przyszłe aparaty będą miały w zestawie chociaż to co jest niezbędne.
Jaki? Bo nie widzę.Ligo pisze:...Ale fajny numer mi wskoczył. Chyba już więcej nie będę pisał.
-
Ligo
Złośliwiec.cz4rnuch pisze:Jaki? Bo nie widzę.Ligo pisze:...Ale fajny numer mi wskoczył. Chyba już więcej nie będę pisał.