Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
cybulski

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: cybulski »

nordenvind pisze: 31 paź 2019, 22:41
cybulski pisze: 31 paź 2019, 09:13
Nawiązując do klimatów bibliotecznych, z jednego albumu który niedawno, żem zakupił...
Może jakieś bliższe namiary na tom publikacje proszę ?
https://szymonbrodziak.com/product/jest ... isz-album/ kupilem w przedsprzedazy za 295 i podczas Warszawskich Targów Sztuki odebrałem z dedykacją. On ma tylu przeciwników co i zwolenników więc nie podawałem co to za album.

Dodano po 7 minutach 54 strzałach znikąd:
vid3 pisze: 01 lis 2019, 10:25 Ilość spamu na mojej firmowej skrzynce pocztowej zaczynała mnie już wkurwiać.
SRODO chroni szarego obywatela ale mając JDG MUSISZ ujawnić swoje dane bo tak nakazuje prawo i lewo.
Oficjalny firmowy email nie służy do kontaktu z klientem. Jest kubłem na śmieci.
Problem jest do ogarnięcia gdy pocztę odbiera się w jednym miejscu. Spam, jeden klik i po sprawie.
Ale gdy równolegle jeszcze tabletem albo telefonem .... zgrhujkrwpierdlspamer.

Jedynym ratunkiem jest czarna lista bezpośrednio na serwerze pocztowym.
Jebcie się spamerzy. HWWD-pe.
Jeśli na każdym urządzeniu ustawiasz IMAP to możesz wtedy mieć kilka urządzeń i taka samą organizacje maili. Na polskich serwerach pocztowych one faktycznie mają słaby ten antyspam. Gmail jest najlepszy z tym.

Dodano po 2 minutach 50 strzałach znikąd:
Czarna lista na serwerze pocztowym najlepiej dodawać bezpośrednio i wildcard przed domeną. Czasem podszywaja się a wysylka jest z innego maila wtedy trzeba też to zablokować na serwerze aby maile podszywające się nie przychodziły
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Wiadomo, że nie da się tego zrobić raz na zawsze.
Trzeba listę ... pielęgnować.
Ale jak już jest inaczej świat wygląda.

Dodano po 59 strzałach znikąd:
A album , na podstawie zdjęć które pokazałeś mi się podoba.
Trochę jednak drogi.
cybulski

295 to było jeszcze do zniesienia :) a wiecie że Zonka mi zamówiła we wrześniu w Taszenie wznowienie Lidlndbergha i napisali że przerosło ich i później dopiero pod koniec roku będzie realizacja.

Dodano po 2 minutach 15 strzałach znikąd:
A na nikoniarzach wtedy po śmierci jakieś dwa dudki wysjskiwali że to fotografia słaba tego fotografa, co zacqrwa żenada, dupki pieprzone tylko swoje fotoretusze zvsigm oglondajo i krajobrazy kolorowe, z ptaszkami.

Dodano po 39 strzałach znikąd:
Karwa
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

cybulski pisze: 01 lis 2019, 10:51 A na nikoniarzach wtedy po śmierci jakieś dwa dudki wysjskiwali że to fotografia słaba tego fotografa, co zacqrwa żenada, dupki pieprzone tylko swoje fotoretusze zvsigm oglondajo i krajobrazy kolorowe, z ptaszkami.
Jak możesz tak pisać o bratnim forum?! :P :mrgreen:

Co z Anetą?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

cybulski pisze: 01 lis 2019, 10:43 Jeśli na każdym urządzeniu ustawiasz IMAP to możesz wtedy mieć kilka urządzeń i taka samą organizacje maili.
Dokładnie.
Wszędzie się ma to samo, trzeba tylko raz na każdym skonfigurować foldery, by się nazywały tak samo a nie dublowały, i wtedy wystarczy raz usunąć na jednym. Mam tę samą pocztę na 4 urządzeniach - PC domowy, MacBook, PC firmowy i iPhone. Chyba bym rzucił wszystko i uciekł w Bieszczady, gdybym miał oddzielnie ten syf kasować na wszystkich czterech. Jeśli mam otwartą pocztę, czyli raczej zawsze oprócz telefonu, i tak muszę kasować śmieci co kilka minut.
cybulski

Owain pisze: 01 lis 2019, 10:53
cybulski pisze: 01 lis 2019, 10:51 A na nikoniarzach wtedy po śmierci jakieś dwa dudki wysjskiwali że to fotografia słaba tego fotografa, co zacqrwa żenada, dupki pieprzone tylko swoje fotoretusze zvsigm oglondajo i krajobrazy kolorowe, z ptaszkami.
Jak możesz tak pisać o bratnim forum?! :P :mrgreen:

Co z Anetą?
Chyba wyjechana, nie odzywa się.
puch24

Post autor: puch24 »

Ja mam kilka różnych adresów i dostaję łącznie w pytę spamu, ok. 100 dziennie.
Kasuję to z komóry, gdzie mam ustawiony IMAP - jak w porę wywalę do kosza i z kosza całkowicie, to mi się nie ściąga na lapka.

Ale generalnie bardzo zwiększyła się ostatnio ilość spamu, powiedziałbym, że skokowo i nagle, w ostatnich miesiącach. I faktycznie bardzo wzrosła ilość spamu, który dostaję na adres podany w rejestrze działalności gosp. :-(

Zauważyłem też, że, mimo czyszczenia i usuwania, ciągle znajduję spam z datą, np. o 12 h czy o dzień wcześniejszą, który przychodzi z opóźnieniem.
puch24

Post autor: puch24 »

wpk pisze: 01 lis 2019, 08:47
puch24 pisze: 31 paź 2019, 22:50 Bez związku z powyższym.

Takt polega na tym, by powiedzieć komuś żeby spierdalał w taki sposób, żeby nie mógł się doczekać czekającej go podróży.
Już przebieram nogami...
A z czym w związku?
Ano z tym, że nie mogę doczekać się podróży...
W ważnej dla mnie sprawie zawodowej powiedziano mi spierdalaj tak taktownie, że prawie się ucieszyłem.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

cybulski pisze: 01 lis 2019, 10:51 295 to było jeszcze do zniesienia :)
Ta sesja fryzjersko/biblioteczna zupełnie inna niż typowy Brodziak, dlatego jestem niejako zaskoczony.
Zanabyłbym za 295 z dedykacją, ale trzeba mieć czas i śledzić takie sprawy na bieżąco.
cybulski

Miałem nawet wrzucić linka jak był presale ale to było zaraz po historii na nikoniarzach z lindbergiem i mi się odechciało. Napiszesz o czyms a zawsze jacyś hejterzy się znajdą że swoimi prawdami. Odechciewa się dzielić czymkolwiek.
ODPOWIEDZ