Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Przecie Yangnuo 35/1.8 już w drodze 

Akurat miałem na myśli stare, wczesne obiektywy AF do Nikona, Canona i Minolty, które działają tylko z niektórymi najstarszymi modelami aparatów, i nie chodzi tylko o AF, ale też sterowanie przysłoną czy pomiar światła.
O ile w przypadku obiektywów do Nikona można jeszcze jakoś w ograniczony sposób z nich korzystać, to w przypadku obiektywów do Canona czy Minolty już nie.
Później zresztą też były sęki. Wiem, że skarżyli się głównie posiadacze Canonów, ale nie tylko, np. Tamron AF 2,8/90 do Nikona nie dogadywał się z nikonowskim pomiarem błysku i-TTL, wprowadzonym w D70 i wszystkich późniejszych, dając źle naświetlone zdjęcia z błyskiem. Tamron wymieniał chipy w obiektywach, choć musiałem się nieźle naużerać z serwisem.
Więc chyba dobrze, że są te docki, pozwalające wgrać nowe oprogramowanie i ew. jakieś własne korekty AF.
Dodano po 7 minutach 34 strzałach znikąd:
O Yagunwo mam określone zdanie, na podstawie lektury opisów i testów.
Jeszcze trochę trzeba poczekać.
Dałem już tyle drugich żyć, że mi zbrzydła zabawa w Boga.
Chce mieć normalny af we wszystkim.
Dzisiaj za 90/2.8 płaciłem opcją przez przelewy.plOwain pisze: ↑15 lis 2019, 21:05 To jeszcze daj jaką instrukcję jak najkorzystniej płacić na amazonach europejskich, by cena była taka jak się wyświetla. Bo chyba nie przez paypal tylko przez owego revoluta. Bo mi się jakoś tak zawsze robi, że mnie coś doliczają, przewalutowanie jakieś takie że euro po 5 zł wychodzi![]()
Nie specjalnie przeliczają euro, ale o wiele lepiej niż srajsrale.
U mnie tysz anulowali

Dokładnie tak. Ja już jestem ślepy, i nawet kulawy AF w moich starych lustrzankach i NXach jest mi przeważnie lepszy (wygodniejszy) od ostrzenia ręcznego z różnymi wynalaskami.nordenvind pisze: ↑15 lis 2019, 22:09 Dałem już tyle drugich żyć, że mi zbrzydła zabawa w Boga.
Chce mieć normalny af we wszystkim.
He he... nawet zrobiłem kiedyś manualnie jeden koncert Mamiyą Sekor 80/2.8 i wyszło całkiem dobrze,
bo ostrzyłem za każdym razem na mikrofon. Tylko, że to jest jak kopanie wykopów pod fundamenty łopatą...
U mnie wzrok tysz już nie ten puchu.
bo ostrzyłem za każdym razem na mikrofon. Tylko, że to jest jak kopanie wykopów pod fundamenty łopatą...

U mnie wzrok tysz już nie ten puchu.
Dostałem dziś zwrota od tych oszustów z Amazona i się zastanawiam jakiego lensa za to kupić? Jakieś rekomendacje?
Dodano po 1 minucie 46 strzałach znikąd:
A może dołożyć do zuoma i mieć na wszystko wylane?
Przy okazji co się stało z tym starym umieszczaniem klipów? Odnoszę wrażenie, że teraz nie ma żadnych opcji, a kiedyś chyba można było coś tam poustawiać.
Dodano po 1 minucie 46 strzałach znikąd:
A może dołożyć do zuoma i mieć na wszystko wylane?
Przy okazji co się stało z tym starym umieszczaniem klipów? Odnoszę wrażenie, że teraz nie ma żadnych opcji, a kiedyś chyba można było coś tam poustawiać.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czy ja wiem? Może Sony?
proszę bardzo travel kit za dychę
APARAT CYFROWY SONY A7 III + OBIEKTYW 24-105 MM F/4 G - ILCE7M3GBDI + 3 LATA GWARANCJI + CASHBACK 1000 ZŁ
https://fotoforma.pl/aparat-cyfrowy-son ... gn=default

APARAT CYFROWY SONY A7 III + OBIEKTYW 24-105 MM F/4 G - ILCE7M3GBDI + 3 LATA GWARANCJI + CASHBACK 1000 ZŁ
https://fotoforma.pl/aparat-cyfrowy-son ... gn=default
Nie znacie jakiej ciężarówki, z której ostatnio spadły używane A7?
Naszła mnie chcica, a nie mam sierotek...
Naszła mnie chcica, a nie mam sierotek...
- Owain
- Nasz Czelnik