W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: W poszukiwaniu Św. Graala

Post autor: cz4rnuch »

Dziś wypakowałem z plecaka swoją niezmordowaną Sigmę i okazało się, że dorobiła się ona pięknych pęknięć na przedniej soczewce. Wygląda to git. Chciałem ją co prawda opchnąć jakiemuś napalonemu nikoniarzowi jako Lenny Kravitz edition, ale teraz to już chyba może mi tylko za przycisk do papieru robić. Na poprawę humoru kupiłem sobie nowego Nikona :)
puch24

Post autor: puch24 »

Poka! :-D
PS. Coś Ty wyrabiał z tym sprzętem?!?!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Really Sigma Art?
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

cz4rnuch pisze:Dziś wypakowałem z plecaka swoją niezmordowaną Sigmę i okazało się, że dorobiła się ona pięknych pęknięć na przedniej soczewce. Wygląda to git. Chciałem ją co prawda opchnąć jakiemuś napalonemu nikoniarzowi jako Lenny Kravitz edition, ale teraz to już chyba może mi tylko za przycisk do papieru robić. Na poprawę humoru kupiłem sobie nowego Nikona :)
e tam. kumpel miał tak zagrzybioną przednią soczewkę we flincie, że mogła za pieczarkarnię robić, ale nic, buła, zdjęcia jak żyleta, więc skąd wiesz, skąd wiesz.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
puch24

Chyba se z ciekawości jaką przednią soczewkę potłukę albo przynajmniej zagrzybię.
cz4rnuch

Może rzeczywiście dramatyzuję. Chciałbym za nią z 65 PLNów, ale nie wiem czy nie przesadzam. Pomożecie wycenić?

Obrazek

Obrazek

Co do pytania puszka to o swój sprzęt bardzo dbam. Tak samo było w tym przypadku. Nie wiem co się stało. Może za często go czyściłem.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Eee... Papier ścierny zerówka i po godzince jak nówka.
Metanoia

Post autor: Metanoia »

cz4rnuch pisze:Może rzeczywiście dramatyzuję. Chciałbym za nią z 65 PLNów, ale nie wiem czy nie przesadzam. Pomożecie wycenić?

Co do pytania puszka to o swój sprzęt bardzo dbam. Tak samo było w tym przypadku. Nie wiem co się stało. Może za często go czyściłem.
Wystaw w dziale Giełda a mój Fuji S5 na pewno nie zauważy tych rys... :-)
puch24

Za 65 pln to też bardzo chętnie nie zobaczę tych rys i uwolnię Cię od tego ciężaru...

A co kupiłeś?

Powiecie, że jestem gópi i niemondry i nie dbam o krystaliczną ostrość zdjęć, ale w przeciwieństwie do szkoły otwockiej jestem zwolennikiem szkoły falenickiej i namiętnie używam filtrów UV (ale MC) do ochrony obiektywów. I już parę razy mi to dópę, znaczy soczeffkę, uratowao.
cz4rnuch

Kupiłem idioten camerę, bo jestem obrażony na luszczanki i nieluszczanki z wystającymi obiektywami. Chciałem GRa, ale po pobieżnym przejrzeniu neta wydał mi się za drogi i na nikon store'rze wywaliłem tysiaka na Coolpixa A :)
ODPOWIEDZ